Scapino Ballet brengt grote productie over het leven van Pablo Picasso

11 oktober 2016, 13:29 - Redactie
Scapino Ballet brengt grote productie over het leven van Pablo Picasso

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 7 december in de Rotterdamse Schouwburg de première van de productie Pablo, geïnspireerd op het leven van Pablo Picasso. Pablo is een enerverend stuk met dans, theater en orkest over het leven van Pablo Picasso en zijn onsterfelijke kunst.

In deze voorstelling wordt het publiek meegenomen in het veelbewogen leven van Picasso. Pablo speelt zich af tijdens de grote oorlogen, de dictatuur onder generaal Franco en de hervormingen die allen hun weerslag hadden op Picasso’s kunst.

Met historische kostuums, prachtige muziek en filmische enscenering, waarin zelfs een rouwstoet met wagen het toneel opkomt, geeft Pablo ook een inkijkje in de temperamentvolle Spaanse volksaard in heftige tijden. Pablo is een terugblik, maar met de vele conflicten in de wereld om ons heen wil de voorstelling ook aanzetten tot nadenken over het hier en nu.

De live muziek, met onder andere de Bolero van Ravel, versterkt het Spaanse karakter van het stuk. Sinfonia Rotterdam, o.l.v. dirigenten Conrad van Alphen en Benoit Fromanger, speelt een mengeling van Spaanse en Franse volksliederen en klassieke muziek met delen uit de Bolero van Ravel en het stuk van Tsjaikovski, Ouverture 1812.

Marcos Morau, afkomstig uit Catalonië en oprichter van het Spaanse kunstenaarscollectief La Veronal, is een rijzende ster in de Spaanse en Europese theaterwereld. Hij maakt naam door de vernieuwende wijze waarop hij met dans en andere kunstdisciplines verhalen vertelt.

Pablo is nieuw stuk, gebaseerd op Los Pájaros Muertos dat met veel succes is opgevoerd op locaties in Barcelona, Venetië, Brazilië en Parijs. Artistiek directeur Ed Wubbe wil het theaterpubliek in Nederland graag laten kennismaken met het bijzondere werk van deze eigenzinnige choreograaf en theatermaker.

De voorstelling past in de lijn van Scapinoproducties als Romeo & Julia, The Great Bean, Le Chat Noir, Pearl en TING!: avontuurlijke producties met herkenbare thema’s, veelal op live muziek en toegankelijk voor een groot publiek.

De première van Pablo zal plaats gaan vinden 7 december, daarna zal de voorstelling tot en met 8 maart te zien zijn in diverse theaters.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda