RTL Talent Academy haalt Anouk Maas en Howard van Dodemont naar Den Bosch voor MasterClass

28 april 2016, 19:19 - Redactie
RTL Talent Academy haalt Anouk Maas en Howard van Dodemont naar Den Bosch voor MasterClass

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool in 2013 wordt er les gegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar in meer dan 50 plaatsen door het hele land. Voor tieners tussen de 10 en 18 jaar is er in dezelfde opzet de RTL Talent Academy. In Den Bosch maakt de school gebruik van de faciliteiten van de Muzerije.

Op maandag 2 mei wordt er een MasterClass georganiseerd waarbij topdocenten met veel praktijkervaring hun kennis delen met de leerlingen met als doel hen te inspireren en natuurlijk veel te leren. De eerste editie, welke in februari plaatsvond in Amersfoort, was een groot succes. Op 2 mei is Den Bosch aan de beurt.

Anouk Maas (bekend van hoofdrollen in diverse grote musicals, zoals Flashdance, Sound of Music en Beauty & The Beast) en Howard van Dodemont (rollen in o.a. Tarzan, Hij gelooft in mij en De Tweeling, tevens spelcoach o.a. The Lion King) gaan het podium op, samen met 12 leerlingen van de school. In de zaal neemt familie van de deelnemers plaats, evenals overige leerlingen van de school.

Anouk geeft de MasterClass in zang, met als thema ‘Liedinterpretatie; het proces als doel’, Howard richt zich op spel in de MasterClass ‘Samenspel; It takes two’.

Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy is een samenwerking tussen Stichting Kom Maar Op en RTL Nederland, om kinderen en jongeren in heel Nederland te laten genieten van de voordelen van zingen, dansen en acteren. Hierbij staan plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop. Sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen worden gestimuleerd.

De leerlingen krijgen bovendien bijzondere kansen. Er zijn bijvoorbeeld gastlessen van musicalsterren en er bestaat de mogelijkheid om audities te doen en zelfs mee te werken aan tv-programma’s. Twee keer per jaar laten de leerlingen zien wat zij hebben geleerd in een voorstelling.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda