Romy Monteiro en Buddy Vedder presenteren muzikale scholenwedstrijd

8 maart 2017, 08:28 - Redactie
Placeholder image

Muzikale talenten, strakke dansmoves en parate muziekkennis; alles trekken kinderen uit de kast voor de muzikale scholenwedstrijd in Lang Leve de Muziek Show.

In de nieuwe familieshow gaan steeds drie basisschoolklassen uit één provincie, onder leiding van het presentatieduo Buddy Vedder en Romy Monteiro, de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs: met de tot nu toe allergrootste schoolband optreden op Het Kerst Muziekgala 2017. Waar Koningin Máxima, als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, komt kijken.

Muziek maken is leuk en draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van een kind. In Lang Leve de Muziek Show krijgen kinderen de kans om hun talenten te laten zien en samen met hun klas een muzikale act neer te zetten. Iedere week staat een andere provincie centraal; welke klas komt als winnaar uit de bus en mag haar provincie vertegenwoordigen op het Kerst Muziekgala 2017?

Klassen kunnen zich met een filmpje opgeven via zapp.nl/langlevedemuziekshow. Lang Leve de Muziek Show is in het najaar 12 weken lang te zien op NPO Zapp.

Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.

Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: de VandenEnde Foundation, AVROTROS de NPO, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP), het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en de PO-Raad.

Onder de ambassadeurs bevinden zich Joop van den Ende, Ilse DeLange en Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium van Amsterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda