Mannen van Antje Monteiro in Mamma Mia! aangekondigd

17 juni 2018, 10:58 - Redactie
Mannen van Antje Monteiro in Mamma Mia! aangekondigd
Foto: Roy Beusker

Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal gaan de rollen van Sam, Bart en Harrie spelen Mamma Mia!. Dat laat Stage Entertainment vandaag op vaderdag weten.

Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: "Er is ontzettend veel gespeculeerd over de invulling van deze rollen. We waren op zoek naar drie goede acteurs met de charme, de looks en de humor die nodig is voor deze mannelijke hoofdrollen en die hebben we gevonden in Dieter, Emiel en Zjon. Tijdens de fotoshoot waren de mannen voor het eerst samen en de sfeer zat er direct lekker in dus dat belooft veel goeds."

Dieter Troubleyn

Dieter is initieel Radio DJ, maar wist door zijn veelzijdigheid een bijzonder rijke carrière uit te bouwen in België en Nederland. Hij speelde in diverse televisieseries zowel in Nederland als België zoals Costa, Spangen, Onderweg naar Morgen, De Wet volgens Milo, Danni Lowinski en Rozengeur & Wodkalime. Speelde in diverse theaterproducties als Les Misérables en Elisabeth en vertolkte de hoofdrol van Jezus in de productie Jesus Christ Superstar. Als stem-acteur sprak Dieter diverse bioscoopfilms in waaronder Planes, Madagascar, Zootropolis, Alvin & The Chipmunks, Rango en Beauty & The Beast. Afgelopen twee jaar tourde Dieter met z’n Diamondsongs & Seagulls langs Hafabra orkesten in België en Nederland.

Emiel de Jong

Emiel de Jong is acteur en theatermaker, self-made, want na twee jaar brak hij zijn studie af om op de planken te staan met cabaret duo Schudden. Het duo won het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s en drie van deze programma’s werden genomineerd voor de Poelifinario. Inmiddels heeft hij zijn eigen jeugdtheatergroep Graasland opgericht, waarmee hij op Schudderiaanse wijze voorstellingen maakt voor de hele familie. Daarnaast speelde hij in meerdere commercials, kleine rollen in tv-series en een rol in de film Dorsvloer vol confetti van Tallulah Schwab.

Zjon Smaal

Momenteel is Zjon te zien in The Lion King waar hij de rol van Pumbaa speelt. Daarvoor was hij te zien in onder andere The Bodyguard, Harrie let op de Kleintjes, Soldaat van Oranje, Sister Act, Zorro, Petticoat, The Full Monty, Urinetown, Sound of Music, Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Annie en Passion. Voor zijn rol in The Full Monty won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Tevens kreeg hij nominaties voor zijn bijrollen in Urinetown en Sister Act. Op televisie was Zjon onder meer te zien in De Maatschap, Wie goed doet en Spangas. Hij leende zijn stem aan karakters in de (tekenfilm)series Supernoobs, 11, Richie Rich en in Atomic Puppet.

Recent werd nog aangekondigd dat Jolijn Henneman en Soy Kroon de rollen van Sophie en Sky zullen gaan vertolken. Mamma Mia! is vanaf donderdag 6 september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op zondag 23 september in première.

Première
10 september 2023
Dernière
21 mei 2024
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Mamma Mia! (2023)Ander nieuws over Mamma Mia! (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda