Rollen Kristof, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven in Frozen de Musical bekendgemaakt

28 februari 2024, 07:00 - Redactie
Rollen Kristof, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven in Frozen de Musical bekendgemaakt
Foto: William Rutten

Vandaag heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt dat naast Vajèn van den Bosch (Elsa) en Nienke Latten (Anna) de volgende acteurs ook te zien zijn in Frozen de Musical: Naidjim Severina vertolkt de rol van Kristoff, Tristan van der Lingen speelt Hans, Steven Roox speelt de rol van Olaf, Jorge Verkroost is Graaf van Wesselland en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven.

Sven

De musical Frozen brengt op spectaculaire wijze de wereld van Arendelle tot leven door middel van grootse decors, special effects en honderden kostuums. Elke discipline draagt bij aan de creatie van de magische, winterse wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Zo ook het gebruik van poppenspel om de geliefde karakters Sven en Olaf tot leven te brengen. Poppendesigner Michael Curry, bekend van zijn werk in The Lion King, heeft twee verschillende poppen ontworpen die elk op unieke wijze de persoonlijkheid van de karakters belichamen.

“De rol van Sven is een grote, vooral fysieke, uitdaging om te spelen”, aldus acteur Mathijs Pater. “Wij moeten continue in een zogenaamde plank positie staan in een pop. De audities waren dan ook heel anders dan ik gewend ben – het was een loodzware, drie uur durende bootcamp. Maar dit was het helemaal waard voor deze bijzondere rol!”. Omdat het fysiek te zwaar is om acht voorstellingen per week te spelen, wordt deze rol gedeeld en verhuist Australiër Nicholas Li binnenkort speciaal voor deze rol naar Nederland. Li: “Het is een droom om in deze grote Disney productie te staan en ik kijk nu al uit naar de reactie van het publiek als ze Sven tot leven zien komen”.

Olaf

Steven Roox gaat de rol van Olaf spelen. Eerder was hij te zien in musicals als TINA – De Tina Turner Musical, Anastasia en The Bodyguard: “Ik vind het een waanzinnige eer om de lieve en ontwapenende publieksfavoriet Olaf te mogen spelen. Makkelijk is dat niet, want het is ongelofelijk technisch en zwaar om de sneeuwpop letterlijk tot leven te brengen. In april beginnen we eerst met speciale repetities om het poppenspel onder de knie te krijgen. Zo wordt Olaf echt een onderdeel van mij. Ik kan niet wachten!”

Hans, Kristoff en Graaf van Wesselland

Tristan van der Lingen (Hans) werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Op zoek naar Danny en Sandy, waarmee hij de hoofdrol van Danny in Grease in de wacht sleepte. Naidjim Severina (bekend van o.a. The Lion King, Kinky Boots en Aida) wordt Kristoff en Jorge Verkroost (Ciske de Rat, Droomvlucht de musical en Beauty and the Beast) kruipt in de huid van Graaf van Wesselland.

De Nederlandse première vindt plaats op 9 juni in het Circustheater Scheveningen.

Première
9 juni 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Stage Entertainment
Meer over Frozen de Musical Ander nieuws over Frozen de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda