Rob de Nijs Musical Malle Babbe op 9 februari 2025 in première

4 april 2024, 17:31 - Redactie
Rob de Nijs Musical Malle Babbe op 9 februari 2025 in première
Foto: Claude Vanheye Fotografie

De Rob de Nijs musical Malle Babbe gaat op zondag 9 februari in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in deze gloednieuwe musical. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende voor MediaLane Theater. Op meeslepende wijze komen alle hoogte- en dieptepunten van zijn indrukwekkende artiestenbestaan, ontelbare affaires en zijn grote liefde voorbij. Een avond vol herkenbaarheid en al zijn grote hits. De musical is te zien in theaters door heel Nederland.

Rob de Nijs: “Wie had ooit gedacht dat er een musical over mijn leven gemaakt zou worden. Ik vind het een eer om hier samen met mijn vrouw Jet, Joop van den Ende en de rest van het creatieve team aan te werken. Toen ik het script voor het eerst hoorde was ik ontroerd en vooral heel tevreden. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Joop van den Ende: “Naast de ontwikkeling van het script is natuurlijk de cast zeer belangrijk. Met name wie de titelrol gaat vertolken. Er zijn nog twee acteurs in de running voor deze felbegeerde hoofdrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. We verwachten in september bekend te kunnen maken wie Rob de Nijs gaat spelen in Malle Babbe.”

Verhaal

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het circus van zijn geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit Ritme van de regen, het grote succes van ‘Banger Hart’ en nog veel meer.

En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

Creatives

Het creatieve team staat onder leiding van creative producer Joop van den Ende, creative director Maurice Wijnen en scriptschrijver Dick van den Heuvel. Carline Brouwer tekent voor de regie, Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muzikale supervisie & arrangementen en Eline Vroon voor de choreografie. De rest van het team bestaat uit Joris van Veldhoven (decorontwerp), Arjen Klerkx (projecties), Cocky van Huijkelom (kostuumontwerp), Bart van den Heuvel (lichtontwerp), Maarten Houdijk (geluidsontwerp), Michel van Oostveen (pruiken) en Robin van den Heuvel (ondersteuning / research).

Première
9 februari 2025
Dernière
29 juni 2025
Producent
MediaLane
Meer over Malle BabbeAnder nieuws over Malle Babbe
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda