Rijswijkse Schouwburg is het Theater van het Jaar 2015

11 januari 2016, 20:25 - Redactie
Rijswijkse Schouwburg is het Theater van het Jaar 2015

De Rijswijkse Schouwburg is uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2015. Tijdens de jaarlijkse theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten maakte Suzanne van Dommelen, de nieuwe voorzitter van de VVTP, bekend dat de Rijswijkse Schouwburg zichzelf een jaar lang Theater van het Jaar mag noemen.

De andere genomineerde theaters voor de VVTP Theater van het Jaar 2015 waren Theaterhotel Almelo, Chassé Theater (Breda), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Goudse Schouwburg (Gouda), Theaters Tilburg, Theater De Leest (Waalwijk), Zaantheater (Zaandam) en de Zwolse Theaters (Zwolle).

Rijswijkse Schouwburg

Over het theater wordt gezegd dat ‘vrijwel alles mogelijk is’. De oplossingsgerichte betrokkenheid van directie en medewerkers zorgt ervoor dat zowel het publiek als de speler zich er thuis voelt door de warme ontvangst. De service is op alle vlakken uitstekend. Wij waarderen de investeringen die de afgelopen seizoenen gedaan zijn, ook in tijden van krapte. Dat vergt moed en visie; volgens het juryrapport.

De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen hun bedrijf zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel. De VVTP-leden keken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

De VVTP bestaat uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties.

Hieronder een overzicht van de voorgaande winnaars:

  • 2014: Het Parktheater in Eindhoven
  • 2013: Zaantheater in Zaandam
  • 2012: Schouwburg Amphion in Doetinchem
  • 2011: Goudse Schouwburg
  • 2010: Luxor Theater in Rotterdam

theater_van_het_jaar_2015

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda