Repetities RENT van Plzier Entertainment in Hilversum gestart

30 september 2020, 14:47 - Redactie
Repetities RENT van Plzier Entertainment in Hilversum gestart

In de theaterstudio van Plzier Entertainment te Hilversum zijn dinsdag de repetities gestart van de Broadway musical RENT. Na de eerdere musicalproducties High School Musical en Hairspray komt Plzier Entertainment nu met zijn derde musicalproductie. Als startsein van de repetitieperiode is met de cast een speciale en heerlijke slagroomtaart (coronaproof) aangesneden.

RENT omvat een jaar uit het leven van vrienden die in New York wonen en om moeten gaan met relaties, liefde, verlies, armoede en aids. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘90 waar het hebben van aids vaak een doodvonnis is. Mark, een documentairemaker, besluit op 24 december 1989 een film (zonder script) te maken van het leven in de kunstenaarswijk waar hij samen met zijn vrienden woont. Mark en zijn vrienden leven in een groot kraakpand die de huisvesting is voor honderden kunstenaars en daklozen.

Ze leven in een benarde situatie. De jonge bohémiens moeten zien te overleven in de snelle en chaotische New Yorkse maatschappij. Ze worden uitgespuugd doordat zij anders zijn. Zo krijgen we te maken met heel veel kleurrijke personages die bijvoorbeeld lesbisch, travestiet, nachtclubdanseres, muzikant of homoseksueel zijn. Velen van hen zijn helaas ook drager van het aids-virus. Hun excentrieke levensstijl vergt veel van ze en zorgt ook voor onderlinge conflicten.

Op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 zal RENT te zien zijn met drie shows in Podium de Vorstin te Hilversum.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda