Repetities musical Muerto begonnen

9 maart 2016, 11:27 - Redactie
Repetities musical Muerto begonnen

Het is zover. Het productieteam, de crew en de cast van de musical Muerto zijn geland in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Dat was een aardige onderneming gezien het feit dat het decor bestaat uit een steigeropstelling van drie etages hoog. Muerto vertelt het verhaal over het steeds toenemende fenomeen van de kindsoldaten en de strijd van een moeder om haar kinderen uit de klauwen van de dreigende FARC te houden. Op 13 maart (aanstaande zondag) staat de première gepland.

Sinds gisteren is de volledige cast begonnen met de repetities, de cast bestaat onder andere uit Eline De Munck, Bert Verbeke, Anne Mie Gils, Jan Schepens, Marleen van der Loo en Lander Depoortere.

Om het verhaal goed te kunnen vertellen gingen Eline De Munck en Bert Verbeke samen met de makers op reis naar Bogota en Medellin. Zo kregen ze een duidelijk beeld hoe het leven er in de sloppenwijken aan toe gaat. Ook gingen ze op bezoek bij enkele organisaties die hulp bieden aan straatkinderen.

Uitgezonderd.Theater! en Judas TheaterProducties hebben voor dit project de handen ineengeslagen om zo meer aandacht te krijgen voor het fenomeen ‘kindsoldaten’. Een musical waarin verdriet, hoop en humor worden gedragen door prachtige composities en opzwepende hits. In 2013 werd deze musical voor het eerst op de planken gezet. Hetzelfde creatieve team met regisseur James Cooke, schrijver Tijl Dauwe en componist Sam Verhoeven is verantwoordelijk voor deze nieuwe versie.

Verhaal

We volgen de strijd van een moeder tegen de grote, dreigende FARC. Een meeslepende, dynamische musical over straatratten in Bogotà, over moedige kindsoldaten in de jungle, over leven en overleven, over machtswellusteling en rebellenleider Raul in de onherbergzame wouden van Colombia, over de rijke Cataldo die van vreemde praktijken wordt verdacht en over Maria en haar kinderen.

Ga met mij

Eerder deze maand werd het nummer 'Ga met mij' uit de voorstelling nog uitgebracht. De clip van single die te downloaden is via iTunes kun je hieronder bekijken. De volledige opbrengst van het nummer gaat naar de Stichting Straatkinderen Medellin.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda