Renée van Wegberg krijgt eigen eetbare roos

8 juni 2018, 08:44 - Redactie
Placeholder image

Tijdens de opening van de Potrozenshow in De Rozenhof in Lottum, wordt op 17 juni de speciale nieuwe roos Rosa Renée van Wegberg gedoopt.

Het dopen van Rosa ‘Renée van Wegberg’ gebeurt door de nieuwe rozenkoningin, gouverneur Theo Bovens, waarnemend burgemeester Ina Leppink van de gemeente Horst aan de Maas en uiteraard Renée van Wegberg zelf.

De musical-actrice, geboren en getogen in Horst aan de Maas, is zeer vereerd en zal ook enkele nummers zingen. De nieuwe gezonde en eetbare rose roos is afkomstig van Pheno Geno Roses.

Een deel van de opbrengst gaat naar het Goede Doel: Medicijnen door de ogen van je kind, uitgekozen door Renée. Ook wordt er een speciale rozenamuse gemaakt door traiteur Maurice Smits welke eveneens de naam van de zangeres draagt.

Het belooft een mooi smaakevenement te worden in een speciaal hiervoor ingericht paviljoen in De Rozenhof rozen- streekgerechten gaat bereiden. Met als ingredienten Noord-Limburgse streekproducten zoals asperges, blauwe bessen, bloemblaadjes, champignons, ijsvogel-jenever en heide-honing. En dat gecombineerd met de verrassende smaak van de roos, zoals rozenblaadjes van rozencultivars van rozenveredelaar Pheno Geno.

Streekkoninginnen/prinsessen uit Noord-Limburg en de Duitse grensstreek komen dan tevens gerechten met streekproducten - in combinatie met de smaak van de roos - promoten in de Lottumse Toprozentuin.

Met dit bijzondere smaakevenement wil De Rozenhof Lottum de tuinroos meer bekendheid geven als duurzame en gezonde bron van geur- en smaakbeleving. Rozen eten is namelijk erg gezond. Dit geldt voor bloemblaadjes van diverse soorten en voor de bottels, die veel antioxidanten en vitamine C bevatten.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda