Regionale samenwerkingen bij High School Musical in Alphen a/d Rijn

6 oktober 2018, 08:56 - Redactie
Regionale samenwerkingen bij High School Musical in Alphen a/d Rijn

Daphne Bruineberg Productions werkt samen met 010 Cheerleaders uit Rotterdam voor High School Musical. Op 3 en 4 november a.s. zullen zij in de kleine zaal van Theater Castellum in Alphen a/d Rijn 3 keer de voorstelling opvoeren. Het begin van een mooie samenwerking tussen Theater Castellum, Gemeente Alphen a/d Rijn, Daphne Bruineberg Productions en de regio.

De voorstelling gaat onder andere over basketbalaanvoerder Troy Bolton die stiekem toch wel heel veel lol krijgt in zingen. Wat hem in een slechte positie zet op zijn school. Juist om dit basketbal thema te onderstrepen ging Daphne Bruineberg op zoek naar een samenwerking met een cheerleader groep: “Sandra van Damme van 010cheerleaders was direct enthousiast en wist binnen de kortste keren 16 medeleden net zo enthousiast te krijgen."

De plannen voor de komende jaren zijn al uitgedacht. November 2019 wordt The Wiz opgevoerd, in November 2020 de rockopera Rent. Om een zo breed mogelijk publiek te trekken wordt op dit moment ook stichting Theater en Educatie opgericht.

Daphne Bruineberg: “Via deze stichting willen wij basis- en middelbare scholieren betrekken bij onze projecten. Dit zal via workshops, voorlichtingen en uiteraard bezoeken aan de voorstellingen gerealiseerd worden.”

Om de samenwerkingen binnen de regio Alphen a/d Rijn kracht bij te zetten is op 14 oktober wethouder Leo Maat (Kunst en cultuur) aanwezig. Tijdens deze besloten repetitiedag zullen voor het eerst de 19 koppige cast, 16 cheerleaders en 5 mans live-band samen komen.

Première
25 januari 2009
Dernière
27 september 2009
Producent
Stage Entertainment
Meer over High School MusicalAnder nieuws over High School Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda