Recensie: Thriller Live (3 sterren)

4 januari 2020, 14:43 - Redactie
Recensie: Thriller Live (3 sterren)

Thriller Live is een muziekshow die de carrière van Michael Jackson viert. Onder begeleiding van een live band worden door vijf vocalisten en twaalf dansers de grote hits ten gehore gebracht. De show vertelt het verhaal van 45 jaar geschiedenis waarbij verschillende nummers van Michael Jackson maar ook The Jackson 5 de revue passeren.

In de eerste helft werd er aandacht besteed aan de beginjaren van Michael Jackson en de start van deze geschiedenis. Door enkele vocalisten wordt het verhaal aan elkaar gepraat en zij vertellen feiten over M.J. en hoe zijn carrière is begonnen. Bij Motown Records begint het verhaal met de eerste solo-nummers, maar natuurlijk ook de hits met The Jackson 5, zoals ABC, I Want You Back en I´ll Be There.

Andere nummers die vervolgens aan bod komen zijn Blame It On The Boogie, Remember The Time en Human Nature. Hierna komt de Rock periode aan bod met o.a. Rockin´ Robin en wordt de show vervolgd met een ode aan Disco door de nummers Rock With You, Off The Wall, Don´t Stop ´Til You Get Enough. Met zwaaiende rode vlaggen, een flinke dosis regenboog kleuren en het heerlijke up-tempo nummer Can You Feel It werd de eerste helft afgesloten.

Eén van de vijf solisten is duidelijk meer een danser dan een zanger; hij is verkleed als Michael Jackson en valt vooral op door de iconische dans en danspasjes/bewegingen zoals the King of Pop. Onder andere Billie Jean en Thriller worden samen met de andere dansers in de tweede h elft getoond zoals deze ook te zien zijn in de bekende videoclips.

De dansers spelen in het gehele stuk met passie, humor en precisie. Zij domineren het podium en zien er geweldig uit in hun prachtige outfits. Bij bijna elk nummer is er weer een nieuwe outfit met veel glitter en glamour; net zo uitbundig als de choreografie! Wat wel opviel was dat, zowel dansers als zangers, erg vaak naar hun kruis grepen à la Michael Jackson. Tijdens The Way You Make Me Feel halen de dansers ook geintjes met elkaar uit en brengen zij een vleugje humor in de show. Aan het einde bij Thriller zet het ensemble opnieuw een sterk stukje show en dans neer. Er komen Zombie-dansers uit de zaal en de welbekende Thriller-danspasjes zijn te zien.

Naast de vocalisten en dansers is er ook een geweldige live-band, welke verstopt zit achter een groot scherm midden op het podium. Het scherm kan geopend worden en tijdens de show komen hier dansers uit naar voren, maar ook bandleden bij hun (gitaar)solo. Over het scherm heen staat een U-vormige trap waar de dansers en zangers op en af komen en zich overheen bewegen. Op het scherm worden beelden getoond welke ondersteunend zijn aan een nummer en sfeer geven aan het podium.

Door de bekende en iconische nummers zoals Thriller, Bad en Billie Jean blonk de tweede helft meer uit ten opzichte van het meer ingetogen eerste deel. Het was meer show en spektakel en het publiek ging hier in mee.

Er werd ook een duidelijk statement gemaakt in het tweede gedeelte; de muziek van Michael Jackson is nog steeds van deze tijd. De nummers zoals Man in the Mirror, The Earth Song en They Don't Care About Us, geven daarnaast met hun teksten een duidelijk bericht naar de wereld. Het gehele ensemble brengt dit duidelijk naar voren en geeft een mooie lading aan deze nummers.

Er was in de gehele show een goede afwisseling tussen solistische stukken en groepsnummers. Elke solist had een eigen nummer, maar zij kwamen samen het best tot hun recht in de groepsnummers. Vocaal was solist Britt Quentin het sterkst en hij had ook echt The King Of Pop sound. De bekende Michael Jackson klanken worden door alle vocalisten gebruikt (her en der door de show heen).

Het nummer Dirty Diana werd helaas niet goed vertolkt door Jason Brock; de articulatie was slecht en af en toe was de vocalist niet helemaal zuiver. De Nederlandse Ina Seidou had een mooi stemgeluid en gaf een mooie afwisseling qua stemgeluid met de drie mannen. Zij was helaas ook niet altijd even zuiver en stabiel, net zoals Joseph Thomas. Toch weet elke vocalist die af en toe een foutje maakt het weer recht te trekken door typische M.J. klanken, bewegingen en knallende uithalen.

Wanneer je houdt van de muziek van Michael Jackson heb je zeker een mooie avond als je naar deze show gaat. Vocaal is het prima en de dansers zorgen ervoor dat het een knallende show is. Thriller Live On Tour is nog te zien in Nederland op zaterdag 4 januari en vervolgt daarna zijn tour verder door Europa.

Door: Anne Olde Hartmann

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda