Recensie: Hieperdepiep voor Peppa Pig (4 sterren)

24 februari 2019, 18:27 - Redactie
Recensie: Hieperdepiep voor Peppa Pig (4 sterren)
Foto: Wim Lanser

Op zondagmiddag was Musicalweb.nl aanwezig bij Peppa Pig – Verrassingsfeest in Schouwburg Hengelo. Na de voorstelling De Grote Plons waarin Peppa voor het eerst in het theater was te zien, is het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in deze nieuwe familiemusical van Van Hoorne Entertainment.

Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel?

Peppa Pig – Verrassingsfeest is vanaf het begin een vrolijke voorstelling. De aanstekelijke liedjes met veel herhaling vallen heel erg in de smaak bij klein (en groot). De voorstelling duurt een uur.

Het leuke is dat tijdens de voorstelling er veel interactie is met de poppen en de kinderen. In een groot aantal scenes wordt de kinderen gevraagd te springen, te gaan staan of te roepen, zo was bijvoorbeeld het keihard 'verrassing' roepen favoriet.

De energie zit er lekker in en de typische Peppa scene’s volgen elkaar vlot op. Het decor is relatief simpel maar eveneens een mooie doorvertaling van de populaire Britse animatieserie, aangevuld met de auto van de familie Pig en feestelijke lampjes die naar beneden zakken voor het feest. Dit laatste zorgde voor een 'wauw' bij de kleinsten.

Leuk is dat het gewoon is toegestaan om foto's te maken tijdens de voorstelling, mits er geen flits wordt gebruikt.

Extra feestelijk is de aankleding rondom te voorstelling. Vooraf kunnen kinderen in de ingerichte knutselhoekjes terecht om een vrolijk feesthoedje te kleuren die tijdens de voorstelling gebruikt wordt. Achteraf staat er voor alle kinderen en ouders drinken klaar en is er ruim de gelegenheid voor alle kinderen om met Peppa of met George op de foto te gaan.

Peppa Pig tovert een glimlach op je gezicht en is een echte aanrader voor de allerkleinsten (vanaf 2 jaar). De musical is nog tot en met 16 juni te zien in een groot aantal theaters.

Door: Jolanda Grutter en Michel Wester

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Datum: 28-01-2023
Tijd: 20:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda