Publiek ervaart prettig theaterbezoek in coronaproof Carré

26 augustus 2020, 10:40 - Redactie
Publiek ervaart prettig theaterbezoek in coronaproof Carré

Klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat 97% van de bezoekers een prettig theaterbezoek ervaart ondanks de coronamaatregelen en 1,5 meter opstelling in de theaterzaal van Carré.

Door de unieke opstelling met de bankjes in de piste en de aankleding met planten voelde men zich met name prettig en veilig. De speciale coronaopstelling in de zaal geeft de bezoeker toch een intieme en sfeervolle theaterervaring. Daarnaast voelde men zich veilig door de duidelijk toegepaste coronamaatregelen zoals aankomst in tijdslots, looproutes, 1,5 meter zaalindeling en vriendelijke begeleiding door de medewerkers van het theater.

Carré opende haar deuren na 4 maanden weer in juli voor de voorstellingen van S A M E N in samenwerking met theater Bellevue en De Kleine Komedie. Na de voorstellingen van S A M E N is er een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder de theaterbezoekers. Maar liefst 1998 bezoekers hebben hun mening over zowel de voorstelling als de ervaring van het theaterbezoek in 1,5 meter opstelling gedeeld. Van de bezoekers geeft 97% aan zich prettig en veilig te voelen, 2% neutraal en 1% vond de stoplichten bij de WC’s verwarrend en overbodig.

Bezoekers geven in reactie aan met name de indeling van de zaal intiem en sfeervol te vinden door de bankjes en de planten, vriendelijk personeel en duidelijke coronainstructies vooraf en tijdens het theaterbezoek. Via de website en per mail worden bezoekers vooraf geïnformeerd over hun bezoek en ontvangen instructies door middel van een infographic en een video.

De reguliere stoelen in de piste van het theater zijn vervangen door bankjes en decoratie in de vorm van planten, om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. Voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het gehele bezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel. Daarnaast zijn de ventilatiesystemen geoptimaliseerd waardoor bezoekers kunnen rekenen op een continue aanvoer van schone lucht.

Vanaf 28 augustus start Carré weer met nieuwe voorstellingen in de zaal voor 500 bezoekers, conform de coronamaatregelen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda