proMITHEus brengt de rockmusical Murder Ballad naar Vlaanderen

1 maart 2016, 13:32 - Redactie
proMITHEus brengt de rockmusical Murder Ballad naar Vlaanderen

Het jonge theatergezelschap proMITHEus brengt de rockmusical Murder Ballad naar Vlaanderen: Een rockthriller op het scherpst van de snede met o.a. David Cantens en Pieter Verelst in de hoofdrol. Dit off-broadway toneelstuk uit 2013 ontketende al vanaf de eerste dag een ware sensatie in Amerika. De New York Times beschreef Murder Ballad als een stomende voorstelling, een driehoeksverhouding op het scherpst van de snede, strak en prikkelend.

In eerste instantie gaat het stuk over een volslagen misgelopen driehoeksrelatie. De succesvolle Sara lijkt haar leven op een rijtje te hebben, maar haar duistere verleden blijft haar achtervolgen en het gevaar loert verleidelijk om de hoek. Onderliggend gaat dit stuk ook over het effect van schokkende televisiebeelden. Wat doet het met je als deze beelden, in een realistische theatersetting, zich voor je ogen afspelen?

ProMITHEus kan rekenen op straf talent: David Cantens (Marsman, Nieuw Texas, Brabançonne) en Pieter Verelst (Familie, Paradise Trips, De Bunker) vertolken de mannelijke rollen. Ariane Van Hasselt (Familie, De Kliniek) en de Nederlandse Wendy Briggeman (Flikken Maastricht, Moordvrouw) vervolledigen de vierkoppige cast. Het geheel wordt geregisseerd door Kristel Lamerichs en begeleid door een vierkoppig orkest.

Deze doorgecomponeerde rockmusical uit 2013 werd geschreven door twee gelauwerde artiesten: Julia Jordan schreef de tekst en Juliana Nash, een indie rock singer/songwriter, tekende voor de muziek. Murder Ballad speelt vanaf 9 maart in verschillende locaties in Vlaanderen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda