Productiehuis Theatertainment lanceert Gaston en Leo, de Hommagemusical

2 november 2019, 15:46 - Redactie

Productiehuis Theatertainment heeft het project Gaston en Leo, de Hommagemusical aangekondigd. Van 1972 tot en met 1993 waren Gaston Berghmans en Leo Martin als Gaston & Leo Vlaanderens meest populaire komische duo ooit. Vele generaties koesteren herinneringen aan de sketches van dit duo. In deze voorstelling zullen die tijdsgeest en nostalgische sfeer zeker terug te vinden zijn. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op televisie of op het witte doek en reisden ze met hun theatershows doorheen het land.

Joske Vermeulen, het lichtje brandt, restaurant De Gouden Leeuw,… Vele van hun sketches staan in het geheugen gebrand. Gaston als de clown en Leo als de aangever. Maar wie waren de mannen achter de lach? En wat was de keerzijde van de medaille van het succes? Op 18 maart 1993 viel het doek over dit iconische duo met het overlijden van Leo Martin. Op zaterdag 18 maart 2023, exact 30 jaar later gaat producent Theatertainment in première met een eerbetoon aan Gaston en Leo, Gaston en Leo, de Hommagemusical. De producent en auteur kozen voor het medium musical omdat dit als geen ander de sfeer van show, variété en nostalgie ademt.

Frank Van Laecke zal de voorstelling gaan regisseren. Tevens neemt ook de supervisie van het script voor zijn rekening. Kobe Van Herwegen ontfermt zich over de research en het script. Dirk Van Vooren: artistiek directeur van Theatertainment, neemt als grote fan van Gaston en Leo de leiding in handen om hun verhaal op een zo perfect mogelijke manier met het grote publiek te kunnen delen.

"Het is voor mij uniek dat ze ook eens het verhaal achter hun vriendschap uitlichten. Gaston en Leo waren immers veel meer dan enkel sketches. Moest Gaston nog leven hij zou op de eerste rij gezeten hebben." Jenny Berghmans (weduwe Gaston Berghmans).

"Mijn vader was niet enkel een groot acteur, muzikant en komiek, hij slaagde er tevens in zijn hele leven met zijn beide voeten op de grond te blijven. Samen met Gaston Berghmans vormde hij het grootste komische duo dat Vlaanderen ooit heeft gekend. Het zien van hun levensverhaal in musicalvorm, is een eer waarvan ik nooit had kunnen dromen." Martine De Waegeneire (dochter Leo Martin).

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda