Prinses Beatrix aanwezig bij 19de Balletgala Dansersfonds

19 oktober 2016, 10:54 - Redactie
Prinses Beatrix aanwezig bij 19de Balletgala Dansersfonds

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix woont op maandagavond 14 november 2016 in het DeLaMar Theater in Amsterdam de 19de editie bij van het Balletgala van Stichting Dansersfonds ‘79.

Dit jaar wordt het Balletgala opgedragen aan Keso Dekker, die als decor- en kostuumontwerper al ruim 35 jaar een belangrijk stempel drukt op het ‘uiterlijk’ van de Nederlandse- en internationale dans. Tijdens de voorstelling maken acht Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting, waaronder Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam. Op het programma staan werken van choreografen als Hans van Manen, Marco Goecke, Mauro Bigonzetti en Ed Wubbe. Tot de vele dansers die op het gala optreden, behoren stersolistes Igone de Jongh en Anna Tsygankova.

Stichting Dansersfonds ’79 is in dat jaar opgericht met het doel dansers die om leeftijdsredenen of vanwege hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen én jong danstalent in staat te stellen zich met behulp van een studiebeurs of geldprijs te toetsen aan internationale dansmaatstaven. Eén van de middelen om fondsen te werven is het jaarlijkse Balletgala.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda