Prins Simon de Merode en Historalia brengen Kerstmagie naar 6 Vlaamse kastelen

26 september 2019, 19:33 - Redactie
Prins Simon de Merode en Historalia brengen Kerstmagie naar 6 Vlaamse kastelen

Zowel in de provincie Antwerpen (Hingene en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne) als West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) kan je deze winter Kerstmagie beleven. Het kasteel van Wijnendale, het kasteel d’Ursel in Hingene, het kasteel van Vlamertinge, het kasteel van Duras bij Sint-Truiden, het Slot van Laarne en het kasteel de Merode in Westerlo, openen vanaf 7 tot en met 23 december de deuren voor dit kerstspektakel.

Wie deelneemt aan deze bijzondere theaterwandeling, georganiseerd door Historalia van bedenker / bezieler / drijvende kracht Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens, komt in een unieke wereld terecht. De kastelen zijn omgetoverd tot kerstpaleizen en in elk kamertje ontdek je leuke theaterstukjes, prachtige muziek en grappige figuurtjes. De verschillende verhalen komen uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens, die naast de voorgaande edities van Kerstmagie, voor Historalia ook alle musicalspektakels op het kasteeldomein in Westerlo regisseerde.

6 kastelen, dat betekent ook 6 verschillende teams op en naast de planken. Met in totaal meer dan 1000 mensen in de cast & crew, is Kerstmagie met voorsprong de grootste theaterproductie van het land. Wat het verhaal echt bijzonder maakt, is dat de acteurs en actrices die schitteren in Kerstmagie, voor iedere locatie apart gecast worden uit de lokale bevolking. De audities voor deze jaargang van Kerstmagie lopen stilaan op z’n einde, de casts worden binnenkort bekendgemaakt.

Na eerdere succesvolle edities van Kerstmagie in de kastelen van Westerlo (4x), Laarne (2x), Vlamertinge en Sint-Truiden (1x), strijkt deze kerstbeleving in december voor het eerst neer in kasteel d'Ursel in Hingene en het kasteel van Wijnendale. In Wijnendale opent Jérôme Matthieu de Wynendaele zelfs speciaal voor Kerstmagie voor het eerst en exclusief de deuren van de privé vertrekken.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda