Princess van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool

7 februari 2018, 11:48 - Redactie
Princess van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool

Op vrijdag 9 maart gaat de nieuwe jongerenproductie Princess (14+) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool in première in Enschede. De voorstelling speelt van maart t/m juni in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. In Princess draait het om de vraag: 'Is een vrouw evenveel waard als een man?'. De voorstelling wordt geregisseerd door Flora Verbrugge, artistiek directeur van Theater Sonnevanck.

Princess speelt ruim 100 keer op middelbare scholen in Overijssel en Gelderland. Voor het publiek is Princess te bezoeken op 14 en 15 maart in de Krakeling in Amsterdam en van 10 t/m 13 mei op het Hoogte80 Festival in Arnhem.

Verhaal

In de laatste scène van Princess moet actrice Nadja naakt. Maar vandaag, midden in de tournee, wil ze dat niet meer. Hoezo moeten de twee mannelijke acteurs niet naakt? Het vrouwbeeld in de voorstelling slaat nergens op. Kan het ook anders? Al spelend, improviserend en redetwistend herschrijven de drie acteurs het stuk zoals het in hun ogen zou moeten zijn. Ongemakkelijk eerlijk vragen ze zichzelf en elkaar: vind jij een vrouw evenveel waard als een man?

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda