Poppenmusical Watskeburt?! met de hits van De Jeugd van Tegenwoordig

4 mei 2016, 16:07 - Redactie
Poppenmusical Watskeburt?! met de hits van De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig presenteert in samenwerking met Bos Theaterproducties en Rhythm Entertainment de poppenmusical Watskeburt?!, waarin de muziek en de absurde humor van de groep centraal staat. In de show worden de rollen van de leden van de Jeugd van Tegenwoordig gespeeld door poppen.

"Met een beetje energie en goeie moed en een klein stukje VOC-mentaliteit, gaan wij winnen met die poppenmusical", aldus Vjèze Fur.

Verhaal

Door verschillende werelden, geïnspireerd op hun grootse hits, moet het drietal op zoek naar hun producer Bas Bron, die gekidnapt is door een boze boef, AuSchurk. Ze worden bijgestaan in hun zoektocht door de sexy Manon en ontmoeten een bizarre stoet aan karakters van Oom Denneboom, een blowende dennenboom die denkt dat hij een palmboom is, tot de Sexy Beesten en de Bendtkabouter.

Het verhaal van Watskeburt?! is bedacht door De Jeugd van Tegenwoordig en wordt geschreven door Roel Bloemen en Tim Kamps. "Onze intentie is om van deze show ontregelend en absurd theater te maken dat aansluit bij de humor van De Jeugd; het wordt een visuele comedy waarin alle hits van De Jeugd voorbijkomen. Het is een enorm leuke uitdaging om met een cast van 7 personen en meer dan 15 verschillende poppen het avontuur van De Jeugd te vertellen".

De musical wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de vier leden van de band. Het basisidee om een show te ontwikkelen rond de leden van De Jeugd van Tegenwoordig komt van Eric Holman van Rhythm Entertainment; "Ik ben al vanaf het begin een grote fan van de muziek en teksten van De Jeugd en ben 10 jaar geleden met hen in gesprek gekomen over een mogelijke theatervoorstelling. Eindelijk is het zover: deze show wordt in de Nederlandse theaters gepresenteerd".

Watskeburt?! is vanaf december dit jaar te zien in de Nederlandse theaters.

Première
20 december 2016
Dernière
15 april 2017
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over Watskeburt?! Ander nieuws over Watskeburt?!
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda