Poppenmusical Avenue Q komt naar Nederland

9 mei 2022, 10:46 - Redactie
Poppenmusical Avenue Q komt naar Nederland
Foto: Chi-Wai Chan

De poppenmusical Avenue Q komt naar Nederland zo heeft producent Happily Ever After Productions op zijn website aangekondigd. Het gaat om een Engelstalige versie van het stuk die van 24 juni tot en met 10 juli te zien is in het Amsterdam Theaterhuis.

Avenue Q vertelt over de belevenissen van een aantal bewoners van een straat in een buitenwijk van New York. De meeste hoofdrollen in het stuk worden vertolkt door handpoppen, die op het podium worden bespeeld door acteurs. Avenue Q is vaak beschreven als Sesamstraat voor volwassenen, maar de makers van Sesamstraat hebben zich altijd expliciet van het stuk gedistantieerd.

De liedjes gaan onder meer over homoseksualiteit, racisme, dronkenschap en porno. De musical was van 2003 tot 2019 te zien op Broadway, waar het stuk onder meer werd bekroond met de Tony voor beste musical. Sindsdien was Avenue Q al te zien in tientallen andere landen.

Het is voor het eerst dat de poppenmusical te zien is in Nederland. Wel werd in 2011 door producent 3 and a crowd het plan aangekondigd om een Nederlandse versie van Avenue Q te gaan maken maar dit plan is uiteindelijk niet doorgegaan.

Première
24 juni 2022
Dernière
10 juli 2022
Meer over Avenue QAnder nieuws over Avenue Q
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda