Pia Douwes ontvangt Duitse oeuvre prijs

2 oktober 2018, 08:11 - Redactie
Pia Douwes ontvangt Duitse oeuvre prijs
Foto: Simone Leonhartsberger

In Hamburg is gisteravond de Deutscher Musical Theater Ehrenpreis, uitgereikt aan de Nederlandse actrice Pia Douwes. De Deutscher Musical Theater Preis is de enige musicalprijs in het Duitse taalgebied (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). Pia Douwes is de eerste persoon die niet in dit taalgebied is geboren aan wie deze oeuvre award werd uitgereikt.

De Deutscher Musical Preis wordt ieder jaar uitgereikt door de Deutsche Musical Akademie met als doel uitstekende artistieke prestaties in het musical genre te eren en onder de aandacht van het publiek te brengen. Musicals zijn, net als in Nederland , het populairste Duitse podiumgenre. De Deutscher Musical Theater Ehrenpreis werd eerdere jaren onder ander uitgereikt aan Ute Lemper (2017) en Michael Kunze en Sylvester Levay (2016), de schrijvers van o.a. de hit-musical Elisabeth. De oeuvre award werd toegekend door een zeskoppige jury, vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen en leden van de Deutsche Musical Akademie.

Voor Pia Douwes beschouwt de Deutscher Musical Theater Ehrenpreis als een grote eer. "Mijn carrière begon ooit in 1986 in Wenen en sindsdien heb ik in de Duitstalige landen prachtige rollen mogen spelen. Het was al een eer om dit jaar genomineerd te worden voor de beste vrouwelijke hoofdrol in Ein Wenig Farbe, een musical die mij heel erg na aan het hart ligt en die ik dit voorjaar in Wenen heb mogen creëren. Dat ik deze prestigieuze theater prijs heb mogen ontvangen, is voor mij heel bijzonder. Ik voel me nog veel te jong voor een oeuvre award! Tijdens de uitreiking heb ik ook gezegd ik nog lang niet van plan ben om met pensioen te gaan. Sterker nog, volgende week begin ik in Nederland aan de repetities voor The Addams Family en ik verheug me enorm op om ook weer in Nederland in een musical in het theater te staan."

The Addams Family, waarin Pia Douwes te zien zal zijn in de rol van Morticia Addams, gaat op 2 december in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda