Pia Douwes juryvoorzitter in Op zoek naar Maria

10 februari 2021, 06:53 - Redactie
Placeholder image

Naast Frits Sissing is er nog een vertrouwd gezicht in Op zoek naar Maria: Pia neemt voor het eerst plaats op 'de troon' als juryvoorzitter. Ze was eerder in de vorige edities als jurylid te zien in 'Op zoek naar...' Pia Douwes is de eerste naam van de vierkoppige jury die bekend is gemaakt.

Waar kijk je het meest naar uit bij Op zoek naar Maria?
"Ik word altijd laaiend enthousiast als ik talent zie bloeien en groeien! Niemand hoeft nu al ‘klaar' te zijn, maar als je in jonge zangers en zangeressen hun potentieel ziet, dan weet je dat alles mogelijk is en dat is een geweldig proces."

Wat ga jij de Maria’s meegeven als jurylid?
"Als hoofd jury heb ik nu een hele andere taak dan toen ik een van de andere juryleden was. Toen was ik ook de coach van de kandidaten en dan bouw je een band op, je kent hun valkuilen en hun grootste talent. Nu ben ik degene die iemand nog een kans mag geven.

Ze hebben allemaal een berg talent, anders zouden ze niet aan dit programma meedoen. Als iemand bij de volgende ronde niet doorgaat, zal dat niet aan haar talent liggen maar aan het feit dat we de meest perfecte Maria zoeken. Dus wat ik ze mee wil geven, is dat ze bij zichzelf durven te blijven, hun eigen specialisme laten zien, de passie die zij zelf voor het vak voelen, laten stralen. En dat ze iedere aflevering laten zien dat ze van de vorige geleerd hebben en ons weer opnieuw doen verbazen. Alleen zo kan ik zien wat iemand in zich heeft."

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda