Ouders naar rechter omdat zoon niet mee mag doen aan schoolmusical

8 juli 2019, 19:49 - Redactie
Ouders naar rechter omdat zoon niet mee mag doen aan schoolmusical

Ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag zijn naar de rechter gestapt, omdat hun zoon niet mee mag doen aan de eindmusical van groep acht.

De school kwam tot dit besluit omdat de leerling al het hele jaar door lessen heeft verstoord. Afgelopen maand zou de betreffende leerling naar een andere klas zijn gestuurd en werd hij uitgesloten van de schoolmusical.

“Hij is anders. Hij schopt niet, hij slaat niet”, vertelt zijn vader, Hans, tegenover het AD. “Hij wil alleen antwoorden weten, waarom en hoe. Hij vraagt door en laat zich niet afschepen. Ik ben belastingadviseur, in mijn werk is het allerlaatste wat ik doe naar de rechter stappen. Maar wat is er nu nog te verliezen?”

De school geeft aan dat de jongen de rust verstoort in de klas met zijn moeilijke gedrag. “De problematiek rond de leerling speelt al jaren. We hebben naar een oplossing gezocht met een speciaal programma voor de leerling, maar de ouders willen niet meewerken”. aldus een woordvoerder van de school.

De zaak dient vrijdag, de musical is al op maandag. "Maar als de rechter op tijd en positief beslist, gaat hij wel meedoen. Dan improviseren ze maar wat." aldus de vader.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda