Oproep van Het Brabants Muziek-Theater

26 maart 2020, 18:37 - Redactie
Oproep van Het Brabants Muziek-Theater

Het Brabants Muziek-Theater heeft op haar Facebookpagina een oproep gedaan aan collega musicalproducenten om een beeldregistratie van hun productie beschikbaar te stellen aan lokale, regionale en landelijke tv-zenders. Zelf stelt de Schijndelse musicalproducent de beeldregistratie beschikbaar van de kindermusical Boe!F. Deze voorstelling kreeg in 2019 een nominatie bij de Amateur Musical Awards in de categorie ‘Beste nieuwe musical’.

Producent Alexandra Peperkamp van Het Brabants Muziek-Theater: "De coronacrisis raakt de culturele sector hard. Een plan B moet worden opgesteld, maar waarom gaan we niet voor een plan C? Plan Cultuur, een plan waarin we de Culturele sector een boost geven. Gewoon omdat het nu zo hard nodig is.” Het gaat Peperkamp aan het hart hoe groot de groep is die nu geraakt wordt: “Van licht- en geluidstechnici tot theaters. Van amateurs tot professionals, regisseurs en musici."

Zij legt uit: "Op dit moment zijn er geen programma’s met groot publiek op TV. Er is ruimte in de programmering. Alleen al de NOS heeft deze zomer 400 lege uren door het uitvallen van de Olympische Spelen en het Europese Kampioenschap voetbal. Geef daarom ruimte aan ons Culturele hart, denk met ons mee. Een groot publiek zit nu thuis, dus plan meer C op TV. Tot de theaters hun deuren weer openen."

Peperkamp roept producenten op om hun productie aan te melden via planc@brabantsmuziektheater.nl. Zij besluit: "Ik hoop dat de rechthebbenden van de producties coulant met de uitzendrechten omgaan. We moeten dit nu tijdelijk als een infuus zien om in leven te blijven en ook zij hebben baat bij die medicijncocktail!"

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda