Operette herleeft tussen kerst en nieuw in Capitole Gent

5 december 2017, 21:39 - Redactie
Operette herleeft tussen kerst en nieuw in Capitole Gent

Pikante intriges en een exotische setting, in combinatie met meeslepende dansritmen, zijn de ingrediënten waarmee Franz Lehár dé operette Die Lustige Witwe schreef. Operettes zijn een ode aan de levensvreugde en het dansplezier, en dat is in deze productie niet anders.

Die Lustige Witwe toont een rijke allochtone Parijse gemeenschap in het begin van de vorige eeuw. Spannende situaties, onverwachte plotwendingen en sensuele verleidingsscènes, worden begeleid door vocale nummers en intense dans. De Maxim-meisjes zijn de inspiratie voor een losbandige Parijse avond.

De voorstelling wordt op 27, 28 en 29 december opgevoerd in Capitole Gent door het ballet, het orkest en het koor van The Budapest Operetta and Musical Theatre, in de originele Duitse taal, met Nederlandstalige boventitels.

Verhaal

Hanna, een weduwe van een welstellend bankier, leidt in Parijs een vrolijk leventje waardoor haar vermogen verloren dreigt te gaan. Iets wat Baron Mirko Zeta, de ambassadeur van Pontevedro, absoluut wil voorkomen. Daarom stelt hij zijn secretaris, graaf Danilo Danilowitsch, voor met Hanna te trouwen om op die manier het geld veilig te stellen.

Graaf Danilo is echter geen onbekende voor Hanna. Jaren geleden was hij verliefd op haar, maar omdat ze toen een arm meisje was, had zijn familie bezwaar tegen een huwelijk. Die bezwaren gaan niet langer op, maar nu wil Danilo haar niet ten huwelijk vragen, omdat ze zou kunnen denken dat hij op haar geld uit is.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda