OPERA2DAY zoekt stemmen voor Dr. Miracle’s last illusion

27 april 2016, 11:44 - Redactie
OPERA2DAY zoekt stemmen voor Dr. Miracle’s last illusion

OPERA2DAY is op zoek naar 25 mensen die een belangrijke functie vervullen tijdens een indrukwekkend moment in de voorstelling Dr. Miracle’s last illusion. Deze opera speelt in de Koninklijke Schouwburg op donderdag 23 t/m zaterdag 25 juni én maandag 5 t/m zondag 11 september. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om mee te doen aan één van deze voorstellingen. Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen of theater maken.

Verhaal

Dr. Miracle’s last illusion is een voorstelling op het snijvlak van klassieke zang en variété, met een flinke scheut horror en humor. OPERA2DAY laat zich voor deze nieuwe voorstelling inspireren door een letterlijk magisch genre: het illusionisme.

We volgen de illusionist Dr. Miracle. Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmt door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. In een zoektocht om deze ervaring opnieuw te beleven, raakt hij verzeild in een wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen.

Aan het eind van de voorstelling komen de vrouwen die Dr. Miracle heeft laten ‘verdwijnen’ terug als geestverschijningen, om hem mee te nemen naar het eeuwige licht. Dit moment wordt op een muzikale manier vertolkt, namelijk met een klankveld, waarin het hele publiek uitvoerend artiest is! Een klankveld ontstaat wanneer mensen ieder op hun eigen manier geluid maken, en uit de chaos van tientallen stemmen ontstaat dan een betoverend klanklandschap.

Gezocht

OPERA2DAY is op zoek naar 25 mensen per voorstelling die samen dit klankveld vormen. Zij zijn de aangevers voor de rest van het publiek, en dus verantwoordelijk voor een indrukwekkend moment in de voorstelling. Bijzonder om aan mee te doen: je ervaart de magie van samenklank, krijgt een exclusief kijkje achter de schermen én je gaat gratis naar de voorstelling.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor één van de voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg. Dat houdt in: één avond repeteren en een uur voor aanvang van de voorstelling in het theater aanwezig zijn voor een generale repetitie in de zaal. De repetitiedatum is afhankelijk van de datum van de voorstelling waaraan je meedoet.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar meedoen@opera2day.nl. Vermeld in je mail dat je je wilt aanmelden, en dat je graag de informatie met het repetitieschema wilt ontvangen. Je krijgt deze dan toegestuurd, zodat je zelf een geschikte voorstellings- en repetitiedatum kunt uitkiezen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda