Opera voor iedereen op het Muiderslot

27 mei 2019, 14:26 - Redactie
Opera voor iedereen op het Muiderslot

Op vrijdag 12 juli is het sprookjesachtige Muiderslot decor voor Opera per Tutti. Een avond vol hoogtepunten uit de opera. In aanloop naar de Gay Pride slaan het Muiderslot en Opera per Tutti de handen inéén, Opera voor iedereen. Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. Het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland, onder de rook van Amsterdam. Een magische plek, middenin in het groen. Rijksmuseum Muiderslot is van iedereen voor iedereen.

Dé beroemdste bewoner van het kasteel in 17de eeuw was P.C. Hooft, dichter en toneelschrijver. In de zomermaanden ontving hij in het Muiderslot creatieve vrienden om samen te genieten van muziek, kunst en cultuur. Hooft schreef hier de eerste Nederlandse opera; zijn zangspel Granida. Om deze traditie van muziek en theater levend te houden, slaan het Muiderslot en Opera per Tutti deze zomer de handen ineen speciaal voor de Pride.

Het speciaal samengestelde operaconcert That's Amore staat dit jaar in het teken van de LHBT+emancipatie. In het genre opera zijn travestieten die een duet zingen of vrouwen die mannenrollen invullen al eeuwen heel normaal. That’s Amore neemt je mee in deze spannende theatertraditie.

Opera per Tutti brengt een wisselend programma met een variërende cast. Zappend door het operarepertoire, van Monteverdi tot Menotti. Artistiek leider, presentator en mezzosopraan Mylou Mazali is het hart van dit uitbundige gezelschap. Het Queer Galakoor, een LHBT+ koor voor amateurzangers met ambitie, is van de partij. Onder begeleiding van een pianist komen eenmalig de grote operaklassiekers tot leven op het Muiderslot.

Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting Amsterdam Pride, Studio Ernst en het Andreas cultuurfonds (bestuurd door de drie founding fathers van de Amsterdam Pride), Rijksmuseum Muiderslot, Opera per Tutti en het Queer Galakoor. Deze activiteit is onderdeel van bredere culturele programmering door de kunst en cultuurcommissie Amsterdam Gay Pride en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Wildschut Amsterdam en Silkwood Antiques Amsterdam.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda