Openluchttheater Hertme presenteert in 2019 rockmusical RENT

25 november 2018, 13:36 - Redactie
Openluchttheater Hertme presenteert in 2019 rockmusical RENT
Foto: Sanne Wevers

Naar aanleiding van een concert die Marieke Visser heeft gehad in het openluchttheater Hertme in Hertme in 2017, werd het idee door haar geopperd om te kijken naar mogelijkheden voor musicals in Hertme. Na het lezen van een meerjarenplan van de stichting, heeft zij contact gezocht met het theater en is in gesprek gegaan over haar ideeën en dromen; musicals maken/produceren.

Musical leeft enorm maar in regio Twente blijft het altijd klein. In Nederland worden er veel studies aangeboden in de richting van muziektheater maar veel mensen komen nooit aan het werk in dit harde, maar oh zo mooie vak. Ook veel semi-professionals kunnen vaak niet doorgroeien of krijgen niet de ruimte om zich meer te laten zien.

De droom is om in Hertme musicals te gaan maken/produceren die gespeeld gaan worden door goede en ervaren amateurs maar ook door professionals die vaak tussen wal en schip vallen. Daarnaast wil Openluchttheater Hertme uitgroeien tot een stageplek voor studenten van verschillende opleidingen bijvoorbeeld opleiding Artiest ROC Almelo, muziektheater Fontys Tilburg, Lucia Marthas Amsterdam, licht en geluid opleidingen etc.

Een waar musicalspektakel uitgevoerd door mensen met passie voor het musicalvak van verschillende leeftijden. Daarnaast een educatieve leerplek voor studenten die uiteindelijk mee zullen werken aan deze producties om ervaring op te doen, te leren samenwerken met de verschillende disciplines en kennis te maken met het professionele musicalvak. Openluchttheater Hertme streeft ernaar om ook jonger publiek naar het theater te trekken door producties te kiezen die aantrekkelijk zijn vanaf de leeftijd van 14 jaar.

RENT

De eerste musicalproductie is RENT en zal volgend jaar te zien zijn op 20 en 21 september. De rockmusical, gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème, het vertelt het verhaal van een groep jonge kunstenaars waarin het HIV-virus de dood zal betekenen. Acht unieke personages proberen op zijn of haar eigen manier om te gaan met confrontaties als armoede, relaties, verslaving, verlief en liefde.

Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer leeft? Mag je in deze maatschappij nog zijn wie je wilt zijn? Hoe belangrijk is vriendschap en liefde voor jou? Een musical met vragen en onderwerpen die zeker bij de jongeren van nu nog erg leeft en goed aansluit bij hun belevingswereld.

De cast bestaat uit Sten Geerdink, Mitchell van Kleef, Jacqueline Quartero, Sifra Geessink, Tim Huntink, Vincent Witteveen, Levi Smits, Felicia Lopulissa, Michelle Heitink, Maja Veldkamp, Marjolein Meijer, Mark Wevers, Mathijs Koens, en Sander de Graaff. Gerben Kruisselbrink is muzikaal leider, Francesco Bekkema is regisseur en choreograaf, Marieke Visser is producer en Wout Hofstede is projectleider.

2020

De ambitie is om in de toekomst grotere producties te produceren met bekende musicalnamen. In 2020 zal een grotere productie komen waarvan de naam van de voorstelling nog even geheim blijft. In maart 2019 zullen er audities plaatsvinden voor deze nieuwe productie. Hiervoor kan iedereen zich opgeven, aanmeldingen mogen naar PR & communicatie: pr.musicals@openluchttheaterhertme.nl.

Foto's: Sanne Wevers

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda