Openluchtspektakel Oorlogswinter de musical in Fijnaart uitgesteld naar september

24 maart 2020, 13:48 - Redactie
Openluchtspektakel Oorlogswinter de musical in Fijnaart uitgesteld naar september

Door het coronavirus kunnen steeds meer grote en kleine activiteiten geen doorgang vinden. Ook in Fijnaart regent het afgelastingen. Eén van de grotere evenementen die noodgedwongen moet worden uitgesteld is Oorlogswinter de musical. Dit openluchtspektakel op het evenemententerrein van Fijnaart vindt nu plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september.

Voor de organiserende Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart is het verplaatsen van de voorstellingen een hele stap. "Maar laten we het wel in het juiste perspectief plaatsen", zegt voorzitter Jan Willem van Bodegom. "Het coronavirus heeft een enorme impact op onze hele samenleving. Het is vooral erg voor de zieken en in het bijzonder voor de mensen en hun nabestaanden die aan het coronavirus overlijden."

De drie openluchtvoorstellingen van Oorlogswinter de musical die gepland stonden voor mei gaan nu naar eind september. "We moesten nu wel een besluit nemen. Door het virus kunnen we voorlopig niet repeteren. Die repetities zijn hard nodig om een goede show neer te zetten. Ook is het maar de vraag of in mei het virus wel onder controle is. Alle medewerkers kunnen wel thuis repeteren. Vorige week was er zelfs spontaan een WhatsApp-zangrepetitie opgestart door onze zangcoach Martine van de Kar. Overal ontstaan mooie, creatieve initiatieven, ook bij ons. Dat is mooi", aldus Jan Willem.

Het verzetten van Oorlogswinter de musical heeft gevolgen voor de kaarten die al zijn verkocht. "Gelukkig zijn dat er al heel veel", zegt Jan Willem. "Al deze toegangs- en parkeerkaarten blijven geldig voor de nieuwe datum en voor de gereserveerde stoelen. Een ticket voor bijvoorbeeld vrijdag 15 mei is nu dus geldig op vrijdag 25 september etc. Wel is besloten om de aanvangstijd te vervroegen naar 20.00 uur. Alle kopers hebben een e-mail ontvangen met deze informatie. Als de nieuwe datum problemen oplevert of als er vragen zijn, dan kan men contact opnemen met info@oranjevaan.nl."

"We gaan ons nu volledig richten op september, om dan drie prachtige voorstellingen neer te zetten. Zodra we weer mogen repeteren, gaan we daar volop mee aan de slag. Ondertussen hopen we dat de kaartverkoop, die juist zo lekker liep, weer volledig op gang komt. Want ook in september wil je zo’n unieke openluchtmusical niet missen!"

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda