Open repetitie High School Musical in Zaantheater

20 februari 2018, 11:02 - Redactie
Open repetitie High School Musical in Zaantheater

Dinsdag 13 februari heeft de cast van High School Musical, een preview presentatie en open repetitie gehouden. De enthousiaste amateurs zijn op 18 en 19 mei 2018 te bewonderen in het Zaantheater in Zaandam. De voorstelling wordt geproduceerd door Daphne Bruineberg Productions,

De avond bestond uit twee delen. Allereerst gaven de castleden een preview. Bekende en minder bekende nummers werden opgevoerd met enkele scène's uit de voorstelling. Daarna kregen hoofdrolspelers Kai Brasdorp en Brittany Sanders interpretatietraining o.l.v. regisseur Daphne Bruineberg. Normaal gesproken vindt dit achter gesloten deuren in een veilige haven plaats. Ditmaal werd de deur geopend, zodat men kon zien hoe Bruineberg haar spelers doet laten ontwikkelen. "Het is een voorrecht om met mensen te mogen werken die zoveel vertrouwen in mij hebben. Want alleen dan kun je die verdieping opzoeken, die het personage nodig heeft", aldus Daphne.

Daphne is nu al trots. "De cast stond te stralen en het publiek heeft genoten. Wat wil je nog meer?' Met deze avond heeft de cast kunnen laten zien wat het publiek mag gaan verwachten. 'Op het podium kun je zien dat het een hechte groep is en dat terwijl ze elkaar pas vanaf oktober kennen. Tijdens een repetitieproces kom je altijd hobbels op de weg tegen, de ene groter dan de ander. Het is dan van belang dat je elkaar kunt vertrouwen. Daphne: 'In deze groep mag iedereen zichzelf zijn in tegenstelling tot hun personages".

High School Musical is een verhaal over anders durven zijn en je dromen na te durven streven. East high is in rep en roer als Troy, de aanvoerder van het basketbalteam, samen met de verlegen studiebol Gabriella, besluit om in de schoolmusical te willen gaan spelen. De vaste groepjes Atleten, Brainiacs en Tonelo's maken allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden. Geven Troy en Gabriella gehoor aan de groepsdruk of lukt het hun om hun dromen waar te maken?

Foto's: Mieke van der Raay

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda