Onthulling V-monument op jubileum Soldaat van Oranje

27 februari 2018, 18:56 - Redactie
Onthulling V-monument op jubileum Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje bestaat maandag 30 april 7,5 jaar. Dit jubileum staat die dag in het teken van de onthulling van het V-monument in de TheaterHangaar in Katwijk.

Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Soldaat van Oranje heeft het Nederlandse publiek gevraagd om een voorwerp met een persoonlijk verhaal, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Naast de historische voorwerpen die in de V tentoongesteld worden, worden alle inzendingen digitaal vastgelegd en toegelicht via een digitale zuil.

De V – bekend van het beeldmerk van de musical – staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van OranjeAnder nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda