Onthulling V-monument op 7,5 jarig jubileum Soldaat van Oranje

2 mei 2018, 19:41 - Redactie
Onthulling V-monument op 7,5 jarig jubileum Soldaat van Oranje
Foto: Samuel van Leeuwen

Maandag onthulden Engelandvaarder Eddy Jonker en scholieren van basisschool De Dubbelburg uit Valkenburg het V-monument in de TheaterHangaar. Voorafgaande aan de onthulling sprak voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet, in aanwezigheid van de bezoekers waaronder donateurs van de voorwerpen.

Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Soldaat van Oranje heeft het Nederlandse publiek gevraagd om een voorwerp met een persoonlijk verhaal, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Naast de historische voorwerpen die in de V tentoongesteld worden, zijn alle inzendingen digitaal vastgelegd en toegelicht via een digitale zuil en online op soldaatvanoranje.nl/v-monument.

De V - bekend van het beeldmerk van de musical - staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer. Een verslag van afgelopen maandag is hieronder te zien in de video.

Première
30 oktober 2010
Dernière
N.N.B.
Producent
NEW Productions
Meer over Soldaat van Oranje Ander nieuws over Soldaat van Oranje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda