Oberon Theaterproducties brengt de musical American Idiot

2 maart 2020, 11:53 - Redactie
Oberon Theaterproducties brengt de musical American Idiot

Oberon Theaterproducties brengt, als eerste in Nederland, de musical American Idiot naar het theater. Gedurfd, luidruchtig en energiek, dat is American Idiot. Het gelijknamige punkrock album van Greenday uit 2004 stond in alle hitlijsten. Deze wordt nu op het toneel tot leven gebracht op zaterdag 4 en zondag 5 april.

Verhaal

American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de Jesus van de buitenwijk zoals hij zichzelf noemt. Samen met zijn twee vrienden, Will en Tunny, zoekt hij naar een leven voorbij het saaie, zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op Hoeheetzenou, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger, maar raakt fysiek als mentaal beschadigd tijdens een missie. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen. Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

Oberon Theaterproducties uit Alkmaar bestaat dit jaar 50 jaar, en speelt als eerste in Nederland de musical American Idiot. 27 jonge getalenteerde mensen, in de leeftijd van 14 tot 21 jaar zullen samen met een vijfkoppige band deze geweldige musical spelen. De regie is van Jos Meijer, de choreografie is van Babbe van Kraaij, zij hebben ook de vertaling verzorgd. De muzikale leiding is in handen van Simone Dekker.

De musical American Idiot is op 4 en 5 april te zien in Taqa Theater de Vest in Alkmaar.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda