Nordin De Moor wordt Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory

23 juni 2020, 13:31 - Redactie
Nordin De Moor wordt Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory

Na Mamma Mia! en The Sound of Music pakt Deep Bridge vanaf december 2021 met de Vlaamse versie van de Roald Dahl-klassieker Charlie and the Chocolate Factory.

De eigenzinnige, kleurrijke Willy Wonka wordt gespeeld door Nordin De Moor. "Na zijn glansrol 4 jaar geleden in de musical ‘Chaplin’, is Nordin klaar voor Willy Wonka, een rol die hem op het lijf geschreven is en waar hij gegarandeerd opnieuw mee zal verbazen”, aldus de producent.

Het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en betovert de wereld al meer dan 50 jaar. Het boek werd verfilmd met Gene Wilder en recenter Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. De musical speelde eerder op de Londense West End en Broadway.

Nordin is een vaste waarde in de Deep Bridge producties. Hij speelde Brad Majors in The Rocky Horror Show en Patsy in Spamalot. Met zijn vertolking van Thomas Andrews in Titanic op het Donkmeer, kon hij opnieuw rekenen op lovende kritieken. In de spektakelmusicals van Studio 100 heeft hij een vaste plek in het ensemble en als understudy. Met zijn rol als Willy Wonka stapt hij nu door de grote poort naar binnen, in wat één van de meest verrassende familievoorstellingen van 2021 belooft te worden.

"Nordin is een klasbak. We hebben al vaak samengewerkt en keer op keer is dat een plezier geweest. Of Nordin nu een plaats in het ensemble inneemt of een hoofdrol, dat is altijd met veel goesting en vakmanschap. Naast een fijn mens is Nordin een natuurtalent. We zijn blij dat hij deze rol ziet zitten en meteen toehapte zodra deze titel bij ons ter sprake kwam. De erfgenamen van Roald Dahl, die toekijken op deze productie, hebben hem onmiddellijk goedgekeurd", klinkt het bij Deep Bridge.

"Dit wordt voor mij veruit de lekkerste show die ik ooit gedaan zal hebben", zegt Nordin De Moor. "Als chocoholic zal geen enkele chocoladereep in deze voorstelling veilig zijn voor mij en dat is een belofte! Dankbaar om deze unieke kans, maar ook omdat ik een eigen twist mag geven aan Willy Wonka, het geweldige personage uit het unieke brein van Roald Dahl. Een kleurrijk avontuur staat er mij en het publiek te wachten, want dit is een musical die je moet gezien hebben én voor het eerst in een Vlaamse uitvoering. Ik kijk er nu al naar uit!"

Ondertussen wordt er bij Deep Bridge verder gepuzzeld aan de cast. "De kinderrollen van Veruca Salt, Mike Teevee en Charlie Bucket worden – net als op de Londense West End - door kinderen gespeeld. Heel binnenkort lanceren we die audities. De zoektocht wordt bijzonder."

De Vlaamse versie van Charlie and the Chocolate Factory, met Nordin De Moor als Willy Wonka, speelt vanaf december 2021 in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda