NKT Theaterschool brengt eind deze maand de musical Hoezeee!

15 juni 2017, 16:41 - Redactie
NKT Theaterschool brengt eind deze maand de musical Hoezeee!

De repetities voor Hoezeee!, de musical van het NKT, zijn in volle gang. Want aan het eind van deze maand stralen maar liefst 600 talenten uit Purmerend en regio op het podium van Theater de Purmaryn in de nieuwste musical van de NKT Theaterschool, een avondvullende voorstelling die maar liefst tien keer wordt opgevoerd.

De musical vertelt het spannende verhaal van zangkoor Hoezeee!. Als het koor de eerste prijs op een korenfestival wint, mogen zijn naar de finale in Italië. In een grote touringcar en vol goede moed gaan ze op weg. Maar wanneer de bus midden in de Alpen strandt, moeten de koorleden met elkaar zien te overleven.

Van de sensuele Lars en de geslepen Roos tot de Mokumse tante Rie, de verliefde Mart en de kleine Sam. Alle leden van Hoezeee! proberen op hun eigen manier orde te scheppen terwijl de realiteit, totale afzondering in de immense hooggebergten, steeds harder bij hen binnenkomt.

Langzaam wordt duidelijk dat de redding lang niet zo nabij is als ze gedacht hadden. En dan blijkt waar mensen toe in staat zijn wat betreft goed en kwaad, hoe familiebanden scheuren onder druk én hoeveel moois er voort kan komen uit ontreddering... Maakt het avontuur de groep hechter of valt de groep uit elkaar en eindigt iedereen alleen?

De musical is geschreven en geregisseerd door artistiek leider Jeroen Man, die geïnspireerd raakte door de roman Lord of the Flies en de komische serie 't Schaep met de 5 Pooten. De muziek is gecomponeerd door Edwin Paarlberg.

In Hoezeee! draait alles om samen overleven, groepsdruk en tolerantie. Kortom, een spannende musical voor het hele gezin (vanaf 8 jaar) over vriendschap, familiebanden en avontuur. Met een cast van 40 NKT-talenten en iedere avond een ensemble van bijna 200 NKT-leerlingen die zingen, dansen en acteren. De nummers worden uitgevoerd onder leiding van een live orkest.

De voorstelling is op 28 juni t/m 2 juli en van 5 t/m 9 juli te zien in Purmerend.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda