NJMT speelt Margaret Hughes, de eerste vrouw op het Londens toneel

22 mei 2017, 13:18 - Redactie
NJMT speelt Margaret Hughes, de eerste vrouw op het Londens toneel
Foto: Marloes Berends

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) speelt Margaret Hughes, de eerste vrouw op het Londens toneel, gebaseerd op Jeffrey Hatchers A Complete Female Stage Beauty (1999). Na Kenau is dit de tweede voorstelling van de TheaterCompany van het NJMT.

Verhaal

Margaret Hughes werkt als kleedster anno 1660 in een Londens theater waar ze avond aan avond droomt van een leven op de planken. Het is bij wet echter verboden voor vrouwen om te acteren. Haar grote voorbeeld is de ster van die tijd, Edward Kynaston, die met zijn vertolking van vrouwenrollen veel roem vergaart, met name zijn vertolking van Desdemona uit Shakespeares Othello verschaft hem veel aanzien.

Na een optreden van Margaret besluit de koning dat vrouwenrollen voortaan alleen nog door vrouwen mogen worden vertolkt. Margaret krijgt eindelijk de kans haar droom te realiseren, maar Kynaston verliest hierdoor zijn broodwinning en raakt aan lager wal. De dood van haar moeder en broer maken dat Margaret haar passie voor acteren verliest en haar droom opgeeft. Wanneer zij wordt gevraagd om nog éénmaal Desdemona te spelen voor de koning, wordt er een beroep op Kynaston gedaan om Margaret te helpen zich de rol eigen te maken. Kan Kynaston het verleden achter zich laten en de vrouw die hem alles afnam helpen om ‘zijn’ Desdemona te spelen?

Margaret Hughes is een kostuumdrama met nieuwe muziek van Elise Berends die ook de regie op haar heeft genomen. De première vindt plaats op 8 juli in Schouwburg Amstelveen. Daarna is de voorstelling op zondag 9 juli om 19:00 uur nog te zien.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda