Nieuwe verfilming van Matilda komt eind 2022 uit

9 juni 2021, 18:12 - Redactie
Nieuwe verfilming van Matilda komt eind 2022 uit

De nieuwe verfilming van Matilda zal begin december 2022 uitgebracht gaan worden door Sony Pictures UK and TriStar Pictures in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland zo weet Deadline te melden. Daarnaast weet de website te melden dat Netflix de film ook in december zal uitbrengen in andere delen van de wereld.

De nieuwe film zal worden geregisseerd door Matthew Warchus die de gelijknamige musical regisseerde in zowel Londen als op Broadway. Emma Thompson zal de rol van Miss Trunchbull gaan spelen, Alisha Weir zal Matilda gaan spelen, Lashana Lynch is te zien als Miss Honey, Stephen Graham speelt Mr. Wormwood, Andrea Riseborough speelt Mrs. Wormwood, en Sindhu Vee speelt Mrs. Phelps.

In 1996 werd de eerste verfilming gemaakt van Matilda, geproduceerd en geregisseerd door Danny DeVito. De film die op 19 december 1996 in Nederland in première ging had een budget van 36 miljoen dollar en bracht uiteindelijk slechts 33 miljoen dollar op. De hoofdrollen werden gespeeld door Mara Wilson, Danny DeVito, Rhea Perlman, Embeth Davidtz, Pam Ferris.

Matilda was als musical vanaf 2010 te zien in Stratford-upon-Avon en verhuisde een jaar later naar het Cambridge Theatre op West End waar de productie nog altijd is te zien. In 2013 ging Matilda in première in het Shubert Theatre op Broadway. In Nederland zal Matilda De Musical vanaf volgend voorjaar te zien in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda