Nieuwe sprookjesmusical Boe!F van Kleintje BMT

4 april 2019, 13:03 - Redactie
Nieuwe sprookjesmusical Boe!F van Kleintje BMT

Na het overweldigende succes van De Tovenaar van Oz vorig jaar trekt jeugdmusicalgroep Kleintje BMT in mei en juni opnieuw de theaters in, met de gloednieuwe sprookjesmusical Boe!F. Een zelfgeschreven stuk onder eigen licentie: een primeur voor het Schijndelse theatergezelschap Het Brabants Muziek-Theater. De repetities zijn inmiddels vergevorderd en de kleding en decors zijn bijna af. Het is uitkijken naar de première op zaterdag 18 mei in Theater De Blauwe Kei in Veghel.

Boe!F is een sprookje zoals alle anderen: met een verteller, een fee, een koets, een prins, een kikker, giftige appels, zingende bomen, sprekende spiegels, een vliegend tapijt en natuurlijk... Een schurk. Een slechterik. Een Boef. Het vredige Land Hier Heel Heel Ver Vandaan wordt bruut verstoord door Boef. Hij komt wraak nemen op al dat misselijkmakend geluk. Zal het de sprookjesfiguren lukken hem te stoppen? Of zal er na Boef’s wraak nooit meer iemand zijn die zijn verhaal eindigt met: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’?

"Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney," vertelt Caresse Donks, regisseur/choreograaf van Kleintje BMT en schrijfster van het nieuwe stuk, "doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders."

Donks’ eerste musicalproductie bij het Kleintje BMT, De Tovenaar van Oz, werd begin 2018 dermate goed ontvangen dat een tweede samenwerking met Het Brabants Muziek-Theater niet kon uitblijven. Een wederzijdse wens om in eigen beheer een nieuwe musical te schrijven kwam met Boe!F uit, vertelt voorzitter en producent Alexandra Peperkamp: "We merkten dat het steeds lastiger wordt om geschikte musicaltitels te vinden voor een groep als Kleintje BMT. Naast basisschoolmusicals zijn er maar weinig specifiek voor kinderen geschreven stukken – van voldoende speelduur en met teksten, muziek en humor die niet alleen door kinderen gespeeld, maar ook door kinderen begrepen kunnen worden – die ook nog eens ruimte bieden voor genoeg rollen om met de grote groep kinderen waarmee wij werken op te kunnen voeren. Met Caresse’s wens om een eigen stuk te schrijven was de keuze snel gemaakt: we gaan voor een gloednieuwe musical."

Naast de teksten van Caresse Donks komen de liedteksten van de hand van Megan van Wees, de melodielijnen van Merijn Krol en de orkestbanden van Derk Gersen. De musical staat onder muzikale leiding van Esmé Theeuwes. De rechten voor Boe!F zijn inmiddels door Het Brabants Muziek-Theater bij rechtenbureau Grand Circle gedeponeerd en binnenkort voor andere gezelschappen onder licentie te verkrijgen.

Boe!F is op zaterdag 18 (avond) en zondag 19 mei (middag) te zien in Theater De Blauwe Kei te Veghel en op zaterdag 1 (avond) en zondag 2 juni (middag) in Theater De Enck in Oirschot.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda