Nieuwe publieksprijs voor Nederlandse Musicalamateurs

26 juni 2021, 19:00 - Redactie
Nieuwe publieksprijs voor Nederlandse Musicalamateurs

Over twee weken is het zover: Dutch Musical Night: de uitreiking van de Amateur Musical Awards 2021. De organisatie is ontzettend blij dat er deze avond optredens zijn van door corona niet- gespeelde musicals. Veel groepen moesten na soms een jaar lang repeteren hun voorstellingen annuleren. Sommigen kunnen volgend jaar alsnog hun voorstelling spelen, maar velen van hen zullen bezig gaan met andere producties, of überhaupt niet gaan spelen. De organisatie vindt het jammer dat deze groepen geen kans hebben kunnen maken op een nominatie voor de Amateur Musical Awards. Daarom heeft Stichting Amateur Musical Nederland besloten om een eenmalige extra award in het leven te roepen.

De jury heeft de voorstellingen natuurlijk niet kunnen zien, maar nog belangrijker: het publiek heeft deze ook niet kunnen zien. Omdat deze groepen 12 juli weer voor live publiek zullen optreden, worden straks alle mensen in de zaal gevraagd te stemmen op welk optreden zij het allermooiste vonden. Nadat alle optredens zijn geweest, worden de stemmen geteld en wordt de winnaar bekend gemaakt van de Amateur Musical Award voor Beste Optreden Dutch Musical Night 2021.

Na afloop is er voor iedereen in de zaal een kleine Corono-proof-after-party om met elkaar de terugkeer naar het theater te vieren.

Met meer dan 18 musical optredens begeleid door het Grand Circle Orchestra uit voorstellingen die het afgelopen jaar níet hebben kunnen spelen (o.a. hoogtepunten uit Pippin, Fiddler on the Roof, Shrek, Chess, Fame, The Sound of Music, 3 Musketiers, Next to Normal, Big Fish, Stil Verzet, Dr Zhivago, The Wiz en American Idiot) en vooruitblikken naar het professionele musicalseizoen dat eraan zit te komen (van o.a. Titanic, de Rocky Horror Show en het nieuwe programma van Renée van Wegberg). Tevens worden de Amateur Musical Awards uitgereikt aan de beste amateurs van Nederland die vóór Corona nog wél hebben kunnen spelen. Aan het eind van de avond zal dus ook de award voor Beste Optreden uitgereikt worden aan de publieksfavoriet.

Uiteraard ligt de presentatie ook dit jaar in de handen van theatericoon Erik Brey.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda