Nieuwe musical over de Dreyfus affaire

16 april 2019, 08:31 - Redactie
Nieuwe musical over de Dreyfus affaire

De nieuwe musical Man op Duivelseiland zal in première gaan op donderdag 13 juni in theater Diligentia in Den Haag. Dat is precies 120 jaar nadat op 13 juni 1899 de ontknoping werd ingezet van de Dreyfus affaire, de zaak die Frankrijk gedurende de periode 1894 tot 1906 volledig in z’n greep had. Dit waargebeurde verhaal was voor componist Marco Neijenhuizen de aanleiding om een nieuwe musical te schrijven.

In de cast spelen 30 acteurs en deze worden begeleid door een live orkest van 20 musici. De regie is in handen van Marleen van der Loo en Rutger Bulsing, muzikale leiding door Richard Fitzhugh. Vijf jaar lang hebben auteur-componist Marco Neijenhuizen en coproducent Duco van den Bergh in hun vrije tijd gewerkt aan de realisatie van deze bijzondere voorstelling, die Neijenhuizen speciaal schreef voor grote musicalgezelschappen.

Marleen van der Loo, regisseur: “Als regisseur ben ik altijd op zoek naar vernieuwende artistieke uitdagingen. De Dreyfus affaire is een ongelofelijk verhaal, een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis. Deze grote en totaal nieuw geschreven productie met prachtige muziek mee mogen creëren met dit team zijn voor mij de redenen om in dit project te stappen.”

Marco Neijenhuizen, componist en schrijver: “Een onterechte veroordeling, corruptie, een klokkenluider en een geheime liefde: dit verhaal bevat alle ingrediënten voor een groots kostuumdrama waar het genre musical zich zo goed voor leent. Het is voor mij een langgekoesterde droom om zelf een grote musical te componeren en produceren. Met een steeds groter wordende groep van enthousiaste talenten en professionals gaan we deze droom nu waarmaken!”

De musical vertelt het verhaal van legerkapitein Alfred Dreyfus die wordt beschuldigd van landsverraad en verbannen naar Duivelseiland. De jonge kolonel Georges Picquart ontrafelt de waarheid en gaat de strijd aan om het onrecht te herstellen. Het blijkt later de grootste doofpotaffaire uit de Franse geschiedenis.

De musical zal worden uitgevoerd in avondvoorstellingen op 13, 14 en 15 juni. Op zaterdagmiddag 15 juni is er ook een matinee. De productie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en VSBfonds.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda