Nieuwe musical over Beertje Paddington in ontwikkeling

12 december 2023, 22:43 - Redactie
Nieuwe musical over Beertje Paddington in ontwikkeling
Foto: Poster van de film Paddington

Beertje Paddington komt naar het theater. Er is momenteel een musical over het geliefde beertje in ontwikkeling met als werktitel Paddington: The Musical. De nieuwe musical zal worden gebaseerd op de originele boeken van Michael Bond en ook op de films die in de afgelopen jaren zijn gemaakt.

Op dit moment is er een ontwikkelingsfase met workshops, de planning is dat de musical in 2025 in het Verenigd Koninkrijk in premiere zal gaan. Verdere details, waaronder het volledige creatieve team, cast en data, zullen op een later moment worden aangekondigd.

Het eerste boek met Beertje Paddington, geschreven door Michael Bond, verscheen op 13 oktober 1958 en had de titel A Bear Called Paddington. In 2015 kwam de verfilming Paddington uit, gevolgd door Paddington 2 in 2017.

"Het is een voorrecht om een nieuwe musical te creëren over deze prachtige en geliefde kleine beer met zo'n geweldig team. De magie van Paddington is dat hij, door zijn onschuld, het beste in de mensheid ziet en ons eraan herinnert dat liefde en vriendelijkheid kunnen zegevieren als we ons hart en geest openstellen voor elkaar. We kunnen niet wachten om Paddington, zijn avonturen met de familie Brown, en de andere dierbare personages van Michael Bond naar het toneel te brengen. We hopen mensen van alle leeftijden te inspireren met plezier, vreugde en alles waar Paddington voor staat." aldus producenten Sonia Friedman en Eliza Lumley.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda