Nieuwe musical Magdalena vertelt verhaal van Ierse Magdalene-Laundries

8 februari 2018, 11:16 - Redactie
Nieuwe musical Magdalena vertelt verhaal van Ierse Magdalene-Laundries

Na het succes van hun eerste productie The Wave in 2016, presenteert het jonge productiehuis The Singing Factory met Magdalena in maart opnieuw een niet-alledaagse musicalproductie.

Magdalena neemt je mee naar het Ierland van de twintigste eeuw, waar ongehoorzame meisjes, zogenaamde gevallen vrouwen in kloosters werden gedumpt, waar ze dagenlang moesten wassen, in verschrikkelijke omstandigheden en onder het schrikbewind van de kloosterzusters. Pas in 1996 sloot het laatste klooster de deuren en in 2014 werd in een kloostertuin In Ierland zelfs nog een beerput gevonden met meer dan 800 babylijkjes. De Ierse overheid en grote Ierse bedrijven (die klant waren) bekenden hun betrokkenheid en trachten tot op heden alles in de doofpot te steken.

In de musical volgen we het verhaal van drie meisjes die door hun ouders naar zo'n Magdalena-wasserij worden gestuurd. Rose, Sarah en Emma worden om drie verschillende redenen ondergebracht bij de Zusters van Liefdadigheid. Wat volgt is een schets van hoe het leven in zo'n wasserij was, en dat beeld is niet bepaald rooskleurig.

Het script en de liedteksten zijn van de hand van de 21-jarige Wanne Synnave. De muziek werd geschreven door Sam Verhoeven. In de cast, naast Dieter Troubleyn, An Lauwereins en de 4 hoofdrollen die gespeeld worden door jongeren Lien Vandenbossche, Emma Vanthielen, Fiene Zasada en Wanne Synnave, meer dan dertig leden van jongerenkoor Youforia + een live band.

Magdalena speelt van 1 tot en met 10 maart in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda