Amateur Musical Awards dit jaar niet in Carré maar in het Nieuwe Luxor Theater

16 maart 2018, 16:54 - Redactie
Amateur Musical Awards dit jaar niet in Carré maar in het Nieuwe Luxor Theater

Nadat afgelopen jaar de Amateur Musical Awards in Koninklijk Theater Carré werden uitgereikt, verhuist het gala dit jaar naar het Nieuwe Luxor Theater. Het was aanvankelijk ook de bedoeling dat het gala dit jaar zou plaatsvinden in Amsterdam, de reden om nu alsnog te verhuizen is een uitnodiging van directeur Marc van Kaam om het evenement voor de komende drie jaar te organiseren in het Nieuwe Luxor.

Initiatiefnemers Bernd Duenk en Guido van Gend raakten in gesprek met directeur Marc van Kaam, waar het idee voor de toekomstige samenwerking ontstond. "Het enthousiasme van Marc als theaterdirecteur is precies wat het Amateur Musical Awards Gala nodig heeft. Deze immense productie hoort in een theater waar men met je meedenkt, met dezelfde passie het hoogste doel wil bereiken en waar je de kansen krijgt om te groeien", aldus initiatiefnemer Bernd Duenk.

"Samen met het Nieuwe Luxor Theater willen we de komende drie jaar van het Amateur Musical Awards Gala nóg meer het leukste musicalfeest van het jaar maken", zegt mede-initiatiefnemer Guido van Gend.

Met de verplaatsing van het gala naar een andere locatie, hoort echter ook een andere datum. In plaats van 26 november, zal het gala nu twee weken later worden gehouden, op maandag 10 december. Erik Brey neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening.

Ook dit jaar bestaat de vakjury uit Jacques d'Ancona, Marianne van Wijnkoop, René van Kooten, Lone van Roosendaal, Hans Cornelissen en Arno Bremers. Aan hen de taak om de naar verwachting meer dan 80 inzendingen te beoordelen. Tevens zal Pia Douwes net als voorgaande jaren de naar haar vernoemde Talent Award uitreiken.

Amateurproducties die dit theaterseizoen spelen of gespeeld hebben kunnen zich nog tot 31 juli aanmelden om kans te maken op die felbegeerde AMA.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda