Nieuwe datum première Hier Adem ik Vrij van Muziektheater Tilburg

14 mei 2020, 11:32 - Redactie
Nieuwe datum première Hier Adem ik Vrij van Muziektheater Tilburg

Vandaag, 14 mei 2020, is de dag waar cast, orkest, crew en bestuur van Stichting Muziektheater Tilburg, sinds september 2019 enorm naartoe geleefd hadden. Al maanden waren de voorbereidingen voor de voorstelling Hier Adem Ik Vrij aan de gang. In een eigentijdse muziektheatervoorstelling zou een belangrijk erfgoedverhaal van onze stad, over het leven van onze koning Willem II, op de planken gebracht worden in Theaters Tilburg. Door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, liep alles anders.

Repeteren kon niet meer en in een 1,5 meter samenleving, waar volle zalen ondenkbaar zijn, zou de stichting een financieel onhaalbare productie op de planken brengen. De stichting zag zich genoodzaakt de voorstellingen tot nader orde op te schorten. Communicatie over reeds gekochte tickets volgt, in een later stadium, via Theaters Tilburg.

Gezongen werd er echter nog steeds en de crew is inmiddels een hechte groep geworden. Dat was te zien in een filmpje, dat samen met cameraman Alex de Bont en geluidsman Olivier Nijs werd gemaakt bij wijze van hart onder de riem voor de inwoners van Tilburg, met de titelsong van de voorstelling Hier Adem ik Vrij.

Samen met Theaters Tilburg zijn nu nieuwe data gevonden om het prachtige verhaal over het leven van Willem II te kunnen laten zien en horen. Op vrijdag 1 oktober 2021 zal Hier Adem ik Vrij in première gaan in Theaters Tilburg. Ook op zaterdag 2 oktober 2021 en zondag 3 oktober 2021 (matinee) zal de voorstelling worden opgevoerd.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda