Nieuw theaterlaboratorium in Rotterdam

26 juni 2021, 10:39 - Redactie
Nieuw theaterlaboratorium in Rotterdam

Nu de theatersector weer op stoom komt, start TG De Klassieken in Rotterdam Klassiekers op Klad.

Een nieuw theaterlaboratorium waar Artistiek directeur Annemieke Elstak gevestigde en jongen schrijvers, theatermakers en acteurs uitnodigt voor dit bijzondere experiment. Zij gaan in zeer korte tijd een scène uit een stuk van Shakespeare, Tsjechov of De Grieken te bewerken. De schrijvers kiezen een scène en schrijven een nieuwe tekst in hun eigen stijl. Daarna gaan de uitgenodigde makers aan het werk met diverse acteurs uit het vaste ensemble, maar ook van buiten het gezelschap om deze scènes in slechts twee dagen te maken.

De scènes worden in het huis van TG De Klassieken, LAB 2|9|3 in Rotterdam Delfshaven aan het publiek gepresenteerd.

Klassiekers op Klad heeft drie edities: de Shakespeare editie in juli, de Tsjechov editie in september en de Grieken editie in oktober. Elke editie heeft twee voorstellingsavonden voor publiek. Tijdens de presentaties mogen de bezoekers met een drankje plaatsnemen aan een tafel en krijgen zij drie verschillende bewerkingen te zien van scènes uit stukken van de Klassieke schrijver die centraal staat. Acteur en cabaretier Aron Elstak omlijst deze avond muzikaal met speciaal voor Klassiekers op Klad geschreven en gecomponeerde nummers. Tussen de scènes door gaat hij samen met een tafelgast in gesprek met de makers en schrijvers over hun bewerkingen.

TG De Klassieken is uiteraard ook zeer benieuwd naar de mening van het publiek. Welke scène zouden ze in de komende seizoenen uitgewerkt willen zien tot een avondvullende voorstelling? De eerste editie vindt plaats op 10 en 11 juli en staat geheel in het teken van het werk van William Shakespeare. Deze avond worden bewerkingen gespeeld van o.a. Een Midzomernachtdroom en Het temmen van de Feeks.

De makers en schrijvers die meewerken aan de Shakespeare editie zijn Daniël Cohen, Glenn Markesteijn, Melanie Neeleman, Lisah Baert en Collectief Kluster.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda