Nieuw bestuur Amateur Musical Nederland wil verbreden

28 april 2019, 18:14 - Redactie
Nieuw bestuur Amateur Musical Nederland wil verbreden

Voor de realisatie van het gala, maar ook voor de ontwikkeling van toekomstige projecten voor de Nederlandse musicalamateurs, worden Guido en Bernd ondersteund door stichting Amateur Musical Nederland. De bestuursleden zijn niet alleen enthousiaste mensen die het initiatief ondersteunen, maar ook zelf een connectie hebben met de (amateur) musicalwereld.

Per 1 april 2019 heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden in het bestuur. Na 5 jaar is er afscheid genomen van penningmeester Barry Beckers. Hij was vanaf de eerste dag betrokken bij het gala en is mede verantwoordelijk voor de uiteindelijke totstandkoming van de AMA's.

Ook Robert Guijt die eerst vanuit zijn rol als adjunct directeur DeLaMar Theater en later als bestuurslid betrokken was, heeft afscheid genomen. Robert stond aan de wieg van het gala door als eerste enthousiasteling zich, met ondersteuning van het DeLaMar Theater, aan het evenement te verbinden. Na zijn vertrek bij het DeLaMar is hij zijn eigen bedrijf begonnen in Hostmanship.

Ook moest er afscheid genomen worden van voorzitter Thys van den Brule en bestuurslid Kees Hogetoorn.

Het nieuwe bestuur zal zich actiever gaan inzetten voor de projecten van stichting Amateur Musical Nederland en meer een uitvoerende rol krijgen in de ontwikkeling hiervan. Voor deze nieuwe koers werd er gezocht naar mensen die al een actieve rol in het amateur-musical-wereldje hadden en gewend zijn om naast hun werk met amateurmusical bezig te zijn. Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Van links naar rechts: Antal , Margot, Rogier, Tzoe-Inn en Carlo

Rogier Havelaar (voorzitter)

Rogier Havelaar is in het dagelijks leven werkzaam als directeur Stadslogistiek bij PostNL. Hij woont in Amsterdam met vriend, zoon en hond. In 2004 kwam Rogier bij het studenten songfestival in Tilburg in contact met amateur musicalfreaks. En sindsdien is hij er zelf ook één. Bij Studentenmusicalvereniging On Stage Tilburg speelde hij in diverse producties rollen als Marius (La vie Perdu), Dr. Plum (Cluedo) en Roger (Rent).

De musicalliefde was nog lang niet over, dus na zijn verhuizing naar Amsterdam speelde Bobby, Tony, Jezus, Cliff en Emmet bij Amsterdam Musical. MetCompany (2014) stond hij voor het eerst op de planken bij de AMA’s (nominatie beste musical). Rogier was afgelopen jaren ook te zien in producties van de Maatjes als Oliver in Love Story en Bobby (AMA nominatie beste mannelijke hoofdrol in 2017) in A man of no importance. Afgelopen jaren was Rogier backstage actief bij het Amateur Musical Awards Gala.

Rogier: “Amateur Musical heeft alles. Het is liefde, het is passie, het is vriendschap en het geeft diepgang en voldoening. Stichting Amateurmusical Nederland heeft alles in zich om deze o zo mooie hobby in Nederland te versterken. Door verenigingen aan elkaar te koppelen, van elkaars voorstellingen te genieten en door amateurs op een Groots en Meeslepend gala te laten shinen. Daar werk ik graag aan mee!”

Antal Roos (secretaris)

Antal Roos staat vier dagen in de week voor de klas om Engels te leren aan de leerlingen van het Gymnasium Celeanum in Zwolle en is daar tevens zangrepetitor en productieassistent bij de schoolmusical.

Tijdens haar studententijd kwam ze via Crea terecht bij Amsterdam Musical. Daar versterkte zij het ensemble in meerdere stukken (Chess, Parade, Anything Goes) en vertolkte ze de rol van Amber in Hairspray en Vivienne in Legally Blonde. In 2016 speelde ze met drie vriendinnen een eigen muziektheater voorstelling genaamd Tuurlijk Loes.

Momenteel is Antal actief bij de Stadsgehoorzaal Kampen, die elk jaar in samenwerking met Vuur&Vlam Producties een voorstelling op de bühne brengt en waarmee ze vorig jaar een AMA won voor ‘beste ensemble’ (Footloose).

“Nederland heeft een ijzersterkte amateur musicalscene, die dankzij de Amateur Musical Awards nog zichtbaarder is geworden. Mijn medespelers uit Kampen heb ik zes jaar geleden bij het eerste gala al zien stralen en mede dankzij die ervaring speel ik daar nu zelf. Ik hoop bij Stichting Amateur Musical Nederland een actieve rol te gaan spelen in het samenbrengen van mensen en talenten, zodat er meer interactie ontstaat tussen de verenigingen en we nog meer spelers én publiek blij kunnen maken met mooie amateur producties.”

Tzoe-Inn Chiam (penningmeester)

Tzoe-Inn [tjoe-ien] Chiam is 40 jaar en werkt in de financiële dienstverlening, maar is bezig met een transitie richting het projectmatig werken in de IT.

Zij heeft in 2011 haar eerste stapjes in de amateur musical wereld gezet en is nooit meer vertrokken. Zo heeft ze onder andere een Chinees gespeeld in een amateurproductie van Anything Goes en heeft ze de rol van Enid Hoopes mogen spelen in een amateurproductie van Legally Blonde.

Zelf heeft ze twee keer meegedaan en opgetreden tijdens het Amateur Musical Awards Gala en is ze één keer op tijd geweest om een kaartje voor in de zaal te bemachtigen.

“De warmte en het enthousiasme achter de schermen. De spanning die er bij iedereen is, bij zowel de genomineerden als bij de vrijwilligers en de professionals. Maar ook de warmhartige en gespannen energie in het publiek. Het zijn allemaal fantastische ervaringen geweest en ik voel mij vereerd om hier op deze wijze mijn steentje aan bij te mogen dragen en op die manier een aandeel heb in het mogelijk maken van deze ervaring!”

Carlo van Munster (bestuurslid)

Carlo van Munster is in het dagelijks leven werkzaam als theaterprogrammeur bij cultureel studentencentrum CREA in zijn woonplaats Amsterdam. Na enige jaren te hebben gezongen in cafés en op feesten en partijen maakte hij in 2014 zijn musicaldebuut als Pontius Pilatus in Jesus Christ Superstar bij Amsterdam Musical en als Peter in Company bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!). Daarna mocht hij onder meer nog Mickey spelen in Blood Brothers bij musicalvereniging DOS, Max von Mayerling in Sunset Boulevard (Amsterdam Musical) en was hij ensemble in de nationaal tourende voorstelling Peter Pan, het echte verhaal van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) waarmee hij in 2016 de Award voor Beste Nieuwe Musical won voor Kenau.

Carlo: "Of je nou in de zaal zit, achter de schermen werkt of op het podium staat; bij amateurtheater spat het plezier en de onderlinge liefde voor de voorstelling van het podium af. In 2016 mocht ik in de green room backstage de magie van de AMA's ervaren; geen afgunst maar elkaar louter toi toi toi wensen en het elkaar gunnen. Want waar we ook vandaan komen en hoe verschillend we ook zijn, hetgeen ons bindt is de onvoorwaardelijke liefde voor musical en ik vind het een eer dat ik vanuit het bestuur mijn steentje mag bijdragen aan het pareltje dat de AMA's heet."

Margot Oudshoorn (bestuurslid)

Margot heeft als traffic manager bij het interne magazine van ABN AMRO gewerkt. Daarnaast was zij betrokken bij het jaarlijkse Nieuwjaarscabaret van de bank; een muzikale voorstelling voor en door medewerkers. Binnen het organiserende kernteam was zij jarenlang verantwoordelijk voor de portefeuille Productie.

Het werken achter de schermen bij amateurtheater bleef trekken, vandaar dat Margot sinds 2015 haar plek gevonden heeft binnen het bestuur van de Stichting Amateur Musical Awards, eerst als secretaris en vanaf dit jaar als algemeen bestuurslid. Daarnaast blijft Margot namens de stichting ook het contactpersoon voor alle (!) amateurs in Nederland.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda