Nederlandse Musical Dagen op 29 en 30 juni in Tilburg

15 januari 2018, 19:42 - Redactie
Nederlandse Musical Dagen op 29 en 30 juni in Tilburg

Afgelopen jaar vond de eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala plaats. Dat gala vormde voor Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, de aanleiding om verder en groter te denken: de Nederlandse Musical Dagen vinden dit jaar op twee dagen plaats, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni zo is aangekondigd.

De Musical Sing-a-Long op vrijdag 29 juni in de schouwburg is de aftrap van het meerdaags festival. Een avond met bekend repertoire, groot orkest en jonge talenten naast bekende namen uit de musicalwereld. De volgende dag, zaterdag 30 juni, ligt de rode loper uit voor de tweede editie van het Musical Talent Gala, een show waarin nieuwe en aankomende sterren het musicalaanbod van het nieuwe theaterseizoen ten gehore brengen. Gedurende de twee dagen tonen studenten van de opleidingen Musical en Muziektheater van Fontys hun voorstellingen op verschillende locaties in en om de stad.

Theaters Tilburg is als initiatiefnemer inhoudelijk in gesprek gegaan met de musicalopleidingen, Nederlandse producenten en impresariaten. Daarnaast zijn de mogelijkheden verkend in gesprekken met de gemeente Tilburg, businessclubs, het provinciale fonds Brabant C en Omroep Brabant. De conclusie daarvan is dat dit landelijk evenement een gewenste hoogwaardige aanvulling vormt op bestaande Tilburgse en Brabantse festivals en evenementen.

Stage Entertainment staat achter de ambitie om een meerdaags musicalevenement te ontwikkelen. Albert Verlinde, directeur: "De Tilburgse opleidingen Musical en Muziektheater zijn een belangrijke leverancier van talent voor de producties van Stage Entertainment. Daarom onderschrijf ik het belang van dit evenement als showcase van nieuw talent en als ontmoetingsplek voor het vakpubliek. Ik draag de plannen voor de Nederlandse Musical Dagen dan ook een warm hart toe."

Updates rondom het complete programma op 29 en 30 juni volgen binnenkort.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda