Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen Oorlogswinter

28 januari 2020, 15:54 - Redactie
Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen Oorlogswinter

In mei viert Nederland dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. In Fijnaart wordt op bijzondere wijze hierbij stilgestaan. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen op 15, 16 en 17 mei Oorlogswinter de musical als openluchtspektakel. Het belooft een groots evenement te worden waarmee geschiedenis wordt geschreven. Dat gebeurt met een feestelijke aftrap en een sneak preview om 14.00 uur in woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart.

Oorlogswinter is gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw. Het verhaal is spannend, meeslepend, soms verdrietig, maar ondanks de verschrikkelijke periode ook om te lachten. Hoofdpersoon is Michiel van Beusekom, gespeeld door Lukas Broos uit Roosendaal. Michiel is 15 jaar en zoon van de burgemeester. Hij raakt in de hongerwinter van 1944 per ongeluk betrokken bij illegale activiteiten. Dan gaat alles mis en Michiel heeft geen idee hoe dat komt.

Op meerdere vlakken legt Oranjevaan de lat opnieuw een stuk hoger. Op de eerste plaats de locatie. Oorlogswinter leent zich bij uitstek om in de openlucht opgevoerd te worden. Het verhaal gaat in de buitenlucht nog meer leven. Ook is het mogelijk om (oorlogs)voertuigen ten tonele te voeren. Het publiek hoeft niet bang te zijn voor een nat pak. De drie tribunes zijn volledig overdekt. Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp, inclusief dorpsplein met muziektent waarop het vijftigkoppig orkest van Oranjevaan plaatsneemt.

De cast, kindercast en het ensemble zijn ook ongeveer vijftig man, zodat circa honderd medewerkers het speelveld vullen. Daarnaast zijn er vele tientallen vrijwilligers achter de schermen in touw om van Oorlogswinter de musical een blijvende herinnering te maken.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda