Muziektheatervoorstelling The Kid Dynamite Story over De Tweede Wereldoorlog

19 maart 2018, 11:04 - Redactie
Muziektheatervoorstelling The Kid Dynamite Story over De Tweede Wereldoorlog

The Kid Dynamite Story is een muziektheatervoorstelling voor families met kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van de Surinaamse musicus en tenorsaxofonist Kid Dynamite, die een markante rol speelde in de jazzscene in bezet Rotterdam. Het verhaal laat zien dat de vervolging en discriminatie, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de sfeer bepaalden, vandaag de dag nog steeds herkenbare thema's zijn.

De Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan komen steeds verder af te staan van jonge mensen. Hun grootouders hebben de oorlog vaak zelf niet meer meegemaakt. Er zijn veel kinderen wiens (groot)ouders pas ver na de oorlog naar Nederland zijn gekomen. Maar ook al is het meer dan zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd, de oorlogsverhalen spreken nog steeds tot de verbeelding.

Muziektheater is als geen andere discipline in staat om een verhaal aan het publiek over te brengen. De makers van The Kid Dynamite Story willen de geschiedenis van Kid Dynamite tot leven brengen en kinderen ervan bewust maken dat wat zij op het nieuws zien ooit ook hier gebeurde: niet alleen om te herdenken, maar vooral ook om te overdenken.

The Kid Dynamite Story speelt zich af in Werkplaats Walhalla, omgebouwd tot de roemruchte club Belvédère, die in werkelijkheid een straat verder op Katendrecht, in Rotterdam, gelegen was. Het verhaal wordt gebracht door vijf jonge acteurs en speelt zich zowel in het nu af als in de jaren '40 . De jazz muziek, gespeeld door een live-band, schalt vrolijk door de ruimte, maar daarachter schuilen angst, boosheid en verdriet. De persoonlijke verhalen van het huis en zijn bewoners komen tot leven, er wordt gezongen, gedanst, gelachen én gehuild.

The Kid Dynamite Story is een echte familievoorstelling en speelt, behalve speciaal voor de basisscholen, op de volgende data: 6 april, 7, 14, 15, 21, 22, 28, 29 april en op 4 mei.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda